Vertraging vluchten vanaf Eindhoven Airport door sluiting luchtruim in België

27 mei 2015 om 13:10
nl
De vluchten naar het zuiden van Europa vanaf Eindhoven Airport hebben woensdag vertraging opgelopen door een stroomstoring bij de Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol. Het Belgische luchtruim was sinds twee uur woensdagmiddag weer beperkt opengesteld. Een beperkt aantal vluchten van en naar Brussel kan weer gebruik gaan maken van het luchtruim.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport neemt de luchthaven geen vluchten uit België over. Eén vliegtuig van Ryanair dat eigenlijk in Brussel zou landen, is wel uitgeweken naar Eindhoven.  
'Niet voldoende hoogte'“De vluchten vanaf Eindhoven naar het zuiden die over België gaan, lopen wel vertraging op. Onder acht kilometer hoogte mag niet worden gevlogen. De vliegtuigen vanaf Eindhoven Airport hebben boven België nog niet voldoende hoogte", zegt een woordvoerder van de regionale luchthaven.
De vertraging valt nog mee, maar als het Belgische luchtruim nog langer gesloten blijft zal de vertraging verder oplopen, aldus de woordvoerder.
Het is nog niet bekend hoeveel vluchten vertraging oplopen. “Sommige maatschappijen bekijken de mogelijkheid om een andere route te nemen”, aldus de woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.