Agressieve stroopwafelverkoper steelt geld van bejaarde dames in Kaatsheuvel

27 mei 2015 om 13:21
nl
De politie is op zoek naar een agressieve stroopwafelverkoper die in Kaatsheuvel twee bejaarde dames zou hebben beroofd.
Geschreven door

De jongeman stond rond drie uur voor de deur bij een 74-jarige vrouw die in het centrum woont. Hij wilde stroopwafels verkopen om zijn opleiding te betalen.
Portemonnee gestolenDe vrouw wilde een doosje kopen en pakte haar portemonnee. Ze had alleen een briefje van vijftig euro. De verkoper bood aan het biljet te wisselen aan de overkant van de straat. Daarop zag de vrouw van de koop af. Toen de jongeman weg was, bleek haar portemonnee gestolen.
Een kwartier later trapte een 78-jarige vrouw, die ook in het centrum woont, wel in de wisseltruc. Ze betaalde met een biljet van tien euro, maar de stroopwafelverkoper kwam niet met het wisselgeld terug. Toen de vrouw de verkoper daarop aansprak, werd hij agressief.
Vrouw bedreigdHij dreigde de het slachtoffer 'kapot te maken', greep de bejaarde vrouw bij haar keel en sloeg haar tegen de schouder. Daarna vluchtte de stroopwafelverkoper.
Volgens de politie gaat het om een getinte man van ongeveer 25 jaar oud. Hij zou rond de 1.70 meter lang zijn en een smal gezicht hebben. Hij droeg een spijkerbroek en sprak goed Nederlands.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.