'Gespannen sfeer' op woonwagenkamp Best: woonwagen moet worden verplaatst

27 mei 2015 om 14:08
nl
Op het woonwagenkamp aan de Terraweg in Best moet binnenkort een woonwagen wijken voor een nieuwe ontsluitingsweg. Woensdagochtend zijn daar de eerste voorbereidingen voor getroffen door de gemeente. Dat zorgde voor een gespannen sfeer.
Geschreven door

Onder begeleiding van de politie begon de gemeente met de aanpassing van de plek. Dat zette kwaad bloed bij de bewoners van het woonwagenkamp. Gerrit Doornberg is een van de bewoners op het woonwagenkamp: "Er was hier vanochtend politie, maar dat was allemaal niet nodig geweest." Volgens de gemeente was er alleen een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) aanwezig.
Boos over het beleidDe bewoners zijn boos over het beleid van de gemeente. De woonwagen wordt verplaatst op hetzelfde kamp, omdat de wagen nu op een illegale plek staat en om ruimte te maken voor een nieuwe ontsluitingsweg. Die komt er volgens de gemeente om de veiligheid van de woonwagenbewoners en de hulpdiensten te kunnen garanderen.
Doornberg: "Straks kan het verkeer van en naar Aquabest hier ook langs rijden. Daar hebben wij dan last van."
Veel minder woonwagensUiteindelijk zal het aantal standplaatsen op de Terraweg sowieso worden gereduceerd van 44 naar 25. Wel komen er twee woonwagens bij op de locatie aan de Vogelkers. Dat worden er tien. In 2030 moeten alle aanpassingen zijn gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.