Video

Anthony Lurling hield NAC in 2013 in zijn eentje in de Eredivisie: 'Een type Lurling nu niet nodig'

27 mei 2015 om 20:49
nl
Anthony Lurling werd op 5 mei 2013 tot koning van Breda gekroond. Met twee assists en twee goals hield de oud-aanvaller van NAC de club vrijwel in zijn eentje uit de nacompetitie en in de Eredivisie. NAC speelt deze week opnieuw tegen Roda JC om lijfsbehoud. Nu zonder Anthony Lurling en in de finale van de play-offs: "Ik ga ervanuit dat ze een type Lurling dit keer niet nodig hebben."
Geschreven door

Anthony Lurling krijgt een brede glimlach op zijn gezicht als hij de wedstrijd NAC-Roda JC uit 2013 weer voor de geest haalt. Onder de bezielende leiding van de veteraan komt NAC terug uit een geslagen positie en is verzekerd van nog een jaar eredivisie. "Als ik de twintig jaar als voetballer terugkijk, is het de meest bijzondere wedstrijd geweest", zegt Anthony Lurling.  
'Floor hoeft er alleen nog maar op te gaan zitten'NAC begon destijds beroerd aan het duel tegen de Limburgers en na vijftig minuten stond de ploeg met 3-1 achter. Maar toen begon Lurling zich te roeren. "Ik kreeg het een half uur op mijn heupen", zegt de voetballer. "Twee assists, twee goals en we wonnen met 5-3. Dat was geweldig, een wedstrijd die je nooit vergeet."  
Anthony Lurling maakte zich met zijn prachtige acties tegen Roda JC onsterfelijk in Breda. Na afloop van het duel scandeerde het publiek dan ook: "Hij is de Messi, ja, ja, de Messi van Breda." In de catacomben stroomde na afloop de adrenaline nog keihard door het lichaam van de aanvaller. Voor de camera van Omroep Brabant sprak Lurling daardoor de hilarische woorden: "Mijn vrouw Floor hoeft er vanavond alleen nog maar op te gaan zitten."
'Roda is een stugge ploeg'Inmiddels speelt Anthony Lurling weer voor zijn oude club FC Den Bosch. En met die ploeg speelde hij dit seizoen in de Jupiler League tegen Roda JC. Hij weet dus wat NAC te wachten staat in de finale van de play-offs.
"Roda is een stugge ploeg", weet Lurling. "Niet echt eentje met hele goede voetballers, maar degelijk en fysiek. Geen gepolijste spelers, maar wel jongens die weten wat er gevraagd wordt. Maar NAC heeft de kwaliteiten om de wedstrijd individueel te beslissen. Ik denk dat het heel belangrijk is om te scoren in Kerkrade."
'Floor-momentje'"NAC is voor mij favoriet. Ook omdat ze eerst uit spelen. Maar je moet niet met 1-0 verliezen bij Roda, want dan wordt het heel moeilijk. Dan betekent dat bij iedere bal die er in Breda in vliegt NAC twee keer extra moet scoren. Je kan beter met 2-1 verliezen dan met 1-0, want dan heb je het nog in eigen hand. Maar het beste is natuurlijk winnen."
Lurling heeft er alle vertrouwen in dat NAC het wel gaat bolwerken tegen Roda JC. Dat de spelers van de Bredase club zondag ook een 'Floor-momentje' beleven. "Ik hoop dat er een speler bij zit die zo'n moment krijgt", lacht Lurling. "Maar NAC gaat het redden, ik ga ervan uit dat ze een type Lurling niet nodig hebben."  
Zelfde elfNAC zal waarschijnlijk donderdagavond met dezelfde ploeg aantreden waarmee maandag VVV Venlo werd verslagen. Trainer Maaskant wilde woensdag na de laatste training niet veel kwijt over de opstelling, de tegenstander of de strijdwijze. Middenvelder Demy de Zeeuw sluit zich aan bij de woorden van Anthony Lurling: "Je moet zelf gewoon scoren, dat is het belangrijkste. Daar zullen we dan ook op zoek naar gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.