Video

'DNA van ons allemaal in één databank kan alle misdrijven oplossen', online actie van start

27 mei 2015 om 19:27
nl
Een landelijke DNA -databank met daarin het DNA van alle Nederlanders. Journalist en publicist Perry Vermeulen uit Helmond is online een actie gestart om dat voor elkaar te krijgen. Volgens Vermeulen zou zo'n databank onder meer kunnen helpen om in onopgeloste moordzaken toch een dader te kunnen aanwijzen. De zaak die Vermeulen op het oog heeft is de moord op de Limburgse Nicky Verstappen.
Geschreven door

De online actie van Perry Vermeulen om te komen tot de oprichting landelijke DNA-databank, krijgt veel bijval op Facebook en Twitter. Misdaadjournalist Peter R. de Vries was woensdagmorgen een van de eersten, die aan zijn 180.000 volgers op Twitter liet weten de actie te ondersteunen.
Het opzetten van landelijke DNA-databank is een terugkerende felle discussie bij de voor- en tegenstanders. "Er zijn medestanders en dat zijn niet de minste", zegt Vermeulen. "Maar er zijn ook mensen met steeds dezelfde tegenargumenten. Die schuif ik makkelijk aan de kant. Want ik vind niets zo belangrijk als zekerheid voor de nabestaanden."
Steun van ouders De ouders van de in augustus 1998 vermoorde Nicky Verstappen steunen de actie van Vermeulen. Volgens de journalist was dat misdrijf vermoedelijk al lang opgelost als er van iedere Nederlander een DNA-staal in een databank zou zitten. "Op z'n Helmonds gezegd: ik wil de boel aan het schijten brengen."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.