Video

Roda JC lust NAC rauw: 'De Parel van het Zuiden, wie is dat dan? Wij gaan die Eredivisie in!'

27 mei 2015 om 20:44
nl
NAC speelt donderdagavond in Kerkrade misschien wel de wedstrijd van het jaar. Een slecht resultaat laat de Jupiler League angstig dichtbij komen. Maar voorafgaand aan de eerste wedstrijd in play-offs zijn de Limburgers vol vertrouwen. "Het gaat goed komen."
Geschreven door

Tientallen fans zitten in het stadion van Roda JC te kijken naar een rustige training ter voorbereiding op Roda JC-NAC Breda. Ze zijn allemaal honderd procent overtuigd van hun eigen kunnen. Ze roepen: "De Parel van het Zuiden, wie is dat dan?" En: "Wij zijn de beste ploeg. NAC heeft alleen Tighadouini en dan houdt het op." Of: "Wij gaan die Eredivisie in. Roda loopt zo door de verdediging van NAC heen."
GevaarlijkOp het plastic veld doen de spelers een 'rondootje'. Veel wordt er niet weggegeven van de tactiek, al lijkt het er wel op dat Roda niet vol op de aanval zal spelen: de nul houden in de thuiswedstrijd is heilig. "Als we zo spelen als de laatste twee wedstrijden, stond de organisatie goed", oordeelt oud-Willem II'er Arjan Swinkels. "En zeker in de play-offs waren alle ballen op doel gevaarlijk, of zelfs een doelpunt."
Blikvanger bij de Limburgers is Mitchel Paulissen. De jeugdige buitenspeler uit Kerkrade is zelfverzekerd over de kansen van zijn ploeg. "Het moet gaan lukken morgen. Ik heb er vertrouwen in. Het stadion zit vol, dus we hebben er heel veel zin in."
Willem IIScoren tegen NAC en zo de ploeg uit Breda richting Jupiler League dirigeren. Iedereen bij Roda droomt er van, maar Arjan Swinkels misschien wel het meest. "Dat zou heerlijk zijn, niet alleen voor fans van Willem II, maar vooral voor Roda. Hoe en wanneer maakt me niet uit. Als wij maar promoveren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.