Video

Bewoners Adonislaan Helmond mogen weer naar huis: 'Je ruikt de stank nog wel een beetje'

28 mei 2015 om 00:18
nl
De bewoners van de door diesellucht geteisterde huizen aan de Adonislaan in Helmond kunnen eindelijk weer naar huis. De gemeente heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar wat er mis was met de huizen en de metingen waren positief. Woensdagavond kregen de bewoners te horen dat ze hun huizen weer mogen betreden.
Geschreven door

Volgens bewoners Jordy van Traa hangt er nog wel een luchtje bij de huizen. "Je blijft het ruiken, maar dat komt omdat je de geur al kent. Volgens de gemeente is alles nu in orde en mogen we weer naar huis. Dat gaan we donderdag ook doen."  
'Penetrante diesellucht'Ruim drie weken mochten de bewoners van de Adonislaan hun huizen niet betreden vanwege een penetrante diesellucht. Twee weken geleden heeft de gemeente Helmond de gaten en kieren vanuit de kruipruimten in de zes huizen laten dichtkitten. Daarna zijn de huizen geventileerd om de nog aanwezige dampen eruit te krijgen.
LEES OOK: 'Ik wil weer op mijn eigen bank zitten', bewoners Adonislaan Helmond willen naar huis ondanks stank
De bewoners van alle huizen mogen naar huis. Bij één woning wordt nog wel meer onderzoek uitgevoerd. "Daar is verontreiniging in de grond aangetroffen. Vermoedelijk is een illegale diesellozing de oorzaak. Het bodemonderzoek is grotendeels afgerond, maar de gemeente blijft vooralsnog doorgaan met zoeken."    
'Eindelijk rust'Jordy van Traa is blij dat hij weer naar huis kan. "De gemeente heeft toegezegd dat als het weer mis mocht gaan, er direct tijdelijke woonruimte voor ons wordt gezocht. Ze werken echt goed mee. Dat is goed. Hopelijk is het nu dan voorbij en hebben we eindelijk weer rust."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.