Video

Efteling wil naar 5 miljoen bezoekers per jaar: ’Uitbreiding is noodzakelijk’

28 mei 2015 om 00:40
nl
Pretpark de Efteling in Kaatsheuvel wil groeien naar vijf miljoen bezoekers per jaar. Op dit moment trekt het park 4,4 miljoen mensen per jaar. De Efteling maakte de toekomstplannen bekend op een informatiebijeenkomst voor inwoners van Kaatsheuvel. “De grootste zorg is de bereikbaarheid en de drukte op de Europalaan”, zegt een manager van de Efteling.
Geschreven door

Het is precies die bereikbaarheid waar het pretpark iets aan wil doen. Er moet een nieuwe afslag komen voor het verkeer. Daarvoor wil de Efteling De Horst, de oude weg tussen Kaatsheuvel en Loon op Zand, afsluiten.
Dat plan valt niet bij iedereen in goede aarde. De Efteling zegt dat nog niets definitief is en de plannen zeer pril zijn.
Niet te koopGeruchten dat Russen de Efteling zouden willen overnemen, zijn volgens een woordvoerster een sprookje. “De Efteling is niet te koop." Wel zegt de directie dat om een overname te voorkomen het park ook in de toekomst moet kunnen uitbreiden.
Op de inspraakavond in Kaatsheuvel hebben de meeste mensen geen moeite met de plannen van de Efteling. Het pretpark is van grote betekenis voor Kaatsheuvel, vinden ze.
“Als ik in Maastricht zeg dat ik uit Kaatsheuvel kom dan zegt ze dat niets, maar als ik zeg uit de buurt van de Efteling, dan weet iedereen het”, zegt een man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.