Video

WiSH Outdoor klaar voor Mexico en Mexico klaar voor WiSH Outdoor: 'Vrijdagmiddag alle remmen los'

28 mei 2015 om 16:42
nl
Nog even moeten de Mexicanen geduld hebben, maar vrijdag begint dan eindelijk de eerste Mexicaanse editie van het Brabantse dancefestival WiSH Outdoor. Organisator WiSH Events uit Beek en Donk is donderdag met de laatste voorbereidingen bezig in Monterrey, waar het tweedaagse festival wordt georganiseerd.
Geschreven door

"Het gaat goed. We hebben een mooi podium gemaakt dat bij WiSH past", vertelt Jimmy van der Leemputten van WiSH Events vanuit Monterrey. Het hoofdpodium, ook wel mainstage genoemd, is 28 meter hoog en 70 meter breed. Over de locatie heeft de organisator uit Beek en Donk evenmin te klagen. "Het festivalterrein ligt midden in een mooi park in de stad. Het is allemaal best spannend, maar het komt allemaal goed."
CultuurverschillenMexico is anders dan Nederland, Monterrey een wereld van verschil ten opzichte van Beek en Donk. Dat maakt het organiseren van een groot dancefestival in Mexico een uitdaging. "De culturen verschillen, dus dat maakt de manier van organiseren ook anders. Hier werken ze op basis van gevoel en vertrouwen. In Nederland zijn we strikte deadlines gewend. Dat is erg wennen", legt Van der Leemputten uit.
WiSH Events werkt in Monterrey samen met lokale bedrijven. De schetsen voor het podium werden bijvoorbeeld in Nederland gemaakt, maar een groot deel van de productie voor het podium is in Mexico gebeurd.
'Het leeft enorm'De opbouw van het massale podium verloopt voorspoedig. Van der Leemputten verwacht dat het festival zelf ook op rolletjes zal lopen. "Een ding is zeker, die Mexicanen gaan helemaal los. Het leeft hier enorm. De nationale televisie en radio zijn hier, overal wordt reclame gemaakt."
Gek is dat niet. Dancemuziek wint snel aan populariteit in Mexico, maar grote evenementen als WiSH Outdoor zijn schaars. "In Mexico hebben ze dit nog nooit gezien. Neem alleen het podium al, dat niet bestaat uit een doek als decor, maar is opgebouwd uit allerlei materialen. De totaalbeleving van zo'n festival is uniek hier."
KaartverkoopVrijdagmiddag om vier uur lokale tijd gaan de remmen los in Monterrey. Zaterdag volgt de tweede dag. De organisatie verwacht op beide dagen zo'n 15.000 bezoekers. "Maar dat is echt een inschatting. Veel van de kaarten worden hier op de laatste dag voor het festival gekocht, dus het kunnen er zomaar meer worden. Maar als we twee keer 15.000 bezoekers trekken op de eerste editie, zijn wij tevreden."
In het kielzog van de organisatie zijn ook enkele Brabantse artiesten naar Mexico gevlogen. Zo draait La Fuente (Eindhoven) op vrijdag en Sander van Doorn (Eindhoven) op zaterdag op de mainstage. MC DV8 uit Milheeze zorgt zaterdag voor de vocale ondersteuning op de hardstyle area, het tweede podium van het festival.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.