Nooit meer blijven zitten met nutteloze festivalmunten: betalen met je mobieltje met My Festival App

28 mei 2015 om 20:11
Blijven zitten met nutteloze festivalmunten is verleden tijd. Nooit meer de bestelling vergeten zijn wanneer je aan de beurt bent aan de bar. Door het installeren van de My Festival App zijn munten en cash geld overbodig. Je betaalt namelijk met je telefoon.
Geschreven door

Behalve betalen met je telefoon kun ook je vrienden terug vinden, het programma bekijken en achtergrondinformatie over de artiesten lezen. Maar het meest verbluffende is dat je niet aan de bar je bestelling doorgeeft maar gewoon vanaf het festivalterrein. Met een unieke code staat de barman op je te wachten met jouw doorgegeven bestelling, dus ook de wachttijden bij de bar zijn verleden tijd.
BetalenBezoekers kunnen pas betalen met hun telefoon wanneer ze de app downloaden."Door middel van Paypal, Ideal of gewoon pinnen bij een kassa kunnen bezoekers het tegoed op het account zetten", vertelt mede-ontwikkelaar Eppo Loeffen uit Nistelrode.
Bij een eventuele diefstal of verlies van de telefoon is je tegoed niet meteen verloren. "Op dat moment kan je tegoed worden overgezet naar een vriend of vriendin zodat je alsnog van het festival kunt genieten", zegt Loeffen.
Experiment  De app is voor het eerst kleinschalig gelanceerd op het VIP-gedeelte van het 7th Sunday Festival in Erp. "We wilden kijken of de mensen er ook klaar voor zijn. Ze waren razend enthousiast", volgens Loeffen.
"Ook is het in de toekomst mogelijk om meer dingen te meten. Zo kan een festival veel gerichter aanbiedingen doen en zien wat bij welke band veel gedronken wordt", vertelt Loeffen.

Wachten op privacy instellingen...