Geld en sieraden gevonden bij invallen in Bergen op Zoom en Amsterdam

28 mei 2015 om 20:19
nl
De politie heeft donderdag een pand in Bergen op Zoom doorzocht in verband met het onderzoek naar een criminele organisatie. In diezelfde zaak zijn ook twee woningen in Amsterdam doorzocht.
Geschreven door

Bij de huiszoekingen zijn enkele tienduizenden euro's aan contant geld en sieraden in beslag genomen. De doorzoekingen houden verband met een criminele drugsorganisatie waarbij ook een eerder gearresteerde 40-jarige Amsterdammer betrokken zou zijn.
Na de moord op Gintas Macionis (37) in Huijbergen in februari 2014 kreeg de politie zicht op twee criminele organisaties. Daarna werd een grote actie werd gehouden waarbij de afgelopen maanden al vijftien verdachten aangehouden zijn.
OpdrachtgeverTijdens het onderzoek kreeg het rechercheteam steeds meer aanwijzingen dat er twee criminele organisaties bij de liquidatie betrokken waren. De eerste houdt zich onder meer bezig houdt met drugs- en wapendelicten en de tweede is een criminele organisatie rond de 40-jarige Amsterdammer die gezien wordt als mogelijke opdrachtgever van de liquidatie. Deze verdachten zouden zich bezighouden met de internationale handel in drugs, met name in hennep, en witwasfraude.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.