Grandioos mooi! Applaus in de bioscoopzaal voor 'Holland, Natuur in de (Biesbosch) Delta'

28 mei 2015 om 23:21
nl
Lovende reacties, applaus en complimenten. Makers van de film 'Holland, natuur in de Delta' hebben de eerste beelden laten zien van de nieuwe natuurfilm, die komend najaar in première gaat. De film, opvolger van de succesfilm 'De Nieuwe Wildernis', is voor een groot deel opgenomen in het deltagebied bij uitstek: de Biesbosch.
Geschreven door

Filmrecensenten, boswachters en techneuten: iedereen die enigszins betrokken is geweest bij het maken van de film 'Holland, natuur in de Delta', was uitgenodigd om de eerste ruwe montage van de film te bekijken in een klein bioscoopje in Dordrecht. Boswachter Thomas van der Es is na het zien van die eerste beelden enthousiast. "De manier waarop het in beeld is gebracht, is spectaculair."
Wachten en wachtenVoor de film zijn vijftien cameraploegen in de weer geweest. Met elkaar hebben ze driehonderd uur film geschoten in ruim zeshonderd draaidagen, en dat bij nacht en ontij.
In de Biesbosch volgden ze onder meer de hoofdrolspelers van de film: bevers en de zeearenden. "En ze hebben ongelofelijk veel geduld", vertelt boswachter Thomas. "Voor één shot hebben ze een keer acht dagen en nachten op wacht gelegen."
Spectaculaire beelden van vlindertjeDe bevers in de film werden behalve in de Biesbosch ook in de Bergsche Maas met camera's gevolgd. Een andere Brabantse hoofdrolspeler in de film is het Pimpernelblauwtje, een klein vlindertje dat alleen nog maar voorkomt in de regio Den Bosch. Van het fragiele beestje zijn (ook al) spectaculaire beelden.  
Opvallende verschijning bij de eerste presentatie van de film was filmrecensent Jac Goderie, geliefd en gevreesd in de filmwereld. Zijn commentaar. "Wie is er nou niet geïnteresseerd in de weinige natuur die we in Nederland hebben? Daarom denk ik dat deze film heel populair wordt."
'Wij hebben parende bevers'Ton Okkerse van EMS-films raakt op zijn beurt niet uitgesproken over 'parende bevers'. "Nog nooit vertoond, maar wij hebben parende bevers."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.