Speciale internetpagina in onderzoek naar doodgeschoten Tommie van der Burg (31) uit Best

29 mei 2015 om 15:36
nl
De politie heeft in het onderzoek naar de dood van de 31-jarige Tommie van der Burg uit Best een speciale internetpagina op politie.nl geplaatst. Zo hoopt de politie meer informatie te krijgen over de gewelddadige dood van de man bij het Van der Valk Hotel in Eindhoven.
Geschreven door

Van der Burg werd op 12 april in een auto meerdere keren onder vuur genomen bij hotel Van der Valk aan de Aalsterweg. De wagen reed daarna tegen een bord en kwam op z'n kant terecht.
Kogehulzen gevondenIn eerste instantie gingen de hulpdiensten uit van een ongeluk. Toen er op kogelhulzen werd getrapt, werd duidelijk dat het om een schietpartij ging.
Lees ook: Man doodgeschoten in auto bij hotel Van der Valk aan Aalsterweg in Eindhoven
Het slachtoffer overleed ter plaatse. De daders zijn nog altijd spoorloos.
Op de speciale internetpagina staat meer informatie over het onderzoek. De politie doet ook een oproep aan bekenden van het slachtoffer, die mogelijk meer weten over de achtergrond van de dood van Van der Burg. Ook is bekendgemaakt dat hij vader was van een baby.
Café 't BorreluurVolgens de politie bezocht de man op de avond voor zijn dood café 't Borreluur aan de Geldropseweg in Eindhoven. Iets voor één uur 's nachts reed hij naar Hotel Van der Valk in Eindhoven, waar hij sinds enige tijd verbleef.
Van der Burg werd twee maanden geleden veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch in oktober 2013. Of hij ook daadwerkelijk geschoten had, kon niet worden bewezen. Van der Burg was in hoger beroep gegaan tegen zijn straf en wachtte die zitting in vrijheid af.
Een paar weken na de schietpartij in Heesch werd hij gezocht op het parkeerterrein bij Van der Valk in Vught. Tientallen bewapende agenten in kogelvrije vesten zochten urenlang naar de man maar hij wist te ontkomen. Op 9 juli 2014 werd hij alsnog gearresteerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.