Ouders zijn vernielingen op speelterrein basisscholen in Beek en Donk beu en bedenken actie

29 mei 2015 om 16:57
nl
De vernielingen op het terrein van de basisscholen de Muldershof en Klokhuis in Beek en Donk lopen al een tijd de spuigaten uit. De vandalen zijn nog altijd niet gepakt. Hoewel het terrein openbaar is, wil de gemeente de schade niet vergoeden, maar de scholen ook niet. De ouders van de leerlingen zijn het wachten op een oplossing beu.
Geschreven door

De scholen liggen naast elkaar op hetzelfde terrein. De laatste vernielingen waren zo hevig, dat speeltoestellen niet meer te herstellen waren. Ze zijn verwijderd. De ouders van de leerlingen nemen nu het heft in eigen handen.
"Wij willen hier als ouders van kinderen die hiervan de dupe zijn, niet meer wachten tot er iets geregeld is en zijn een initiatief gestart", zo schrijven de ouders in een brief waarin ze een grootse sponsordag aankondigen.
Burgemeester en brandweer helpenTouwtrekker van de actie is moeder Ilse Kreij. "We willen een nieuw mooi speeltoestel kopen en daarvoor gaan we geld inzamelen." Heel veel mensen en organisaties gaan helpen, volgens Kreij. Zo zouden de brandweer en de burgemeester al toe hebben gezegd om een bijdrage te leveren. "We richten een wasstraat in en de brandweer gaat meehelpen met het wassen van auto's", aldus de enthousiaste moeder.
Minder enthousiast is Kreij over de jongeren die de actie noodzakelijk maken. "Het zijn jonge jongens van twaalf of dertien jaar. Het schoolterrein is 's avonds best een donkere hoek en dan hangen ze hier rond. Ze zitten op het dak en vernielen de boel." Zo vernielden de jongeren al een terras op het terrein en maakten ze verschillende keren klimrekken kapot.
Extra controle lijkt niet te helpen"Een paar keer zijn de speeltoestellen hersteld, maar nu was er niets meer aan te doen. De politie controleert wel extra in de weekeinden, maar de jongeren zien ze waarschijnlijk van ver aankomen en zijn zo weg."
De sponsordag die de ouders organiseren is 3 juli. Er is ook een speciale Facebookpagina opgericht voor de actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.