Thebe maakt 3,6 miljoen euro winst en stopt met kraamzorg

29 mei 2015 om 16:33
nl
Zorgorganisatie Thebe heeft vorig jaar 3,6 miljoen euro winst gemaakt. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf dat in Midden- en West-Brabant opereert. Met het afstoten van de verlieslijdende Huishoudelijke Hulp-tak lijkt het tij gekeerd voor het zorgbedrijf.
Geschreven door

Thebe gaat de winst gebruiken voor kwaliteit en vernieuwing van de zorg die ze levert. Het bedrijf concentreert zich nu vooral op ouderenzorg en de zorg voor chronisch zieken.
Het faillissement van de Huishoudelijke Hulp van Thebe werd nog wel aangevochten door de medewerkers. Tevergeefs, want de rechter oordeelde onlangs dat het faillissement de enige uitweg was voor Thebe.
Thebe Kraamzorg stoptThebe levert ook nog kraamzorg, maar stopt daar binnenkort mee. Alle medewerkers worden overgenomen door Stichting De Provinciale Kraamzorg. "Voor medewerkers en cliënten verandert er niets. De naam Thebe Kraamzorg blijft ook gehandhaafd", laat een woordvoerder weten.
De overname van de kraamzorg staat nog niet definitief vast. "De Ondernemingsraad, Cliëntenraad en Raad van Toezicht moeten nog instemmen met het plan", legt de woordvoerder uit. Als dat gebeurt, gaat de kraamzorg per 1 juli over naar het nieuwe bedrijf.
Miljoenenverlies voor ZuidZorgZorgorganisatie ZuidZorg in Veldhoven maakte afgelopen jaar een verlies van 9,8 miljoen euro. Ook ZuidZorg nam afscheid van een groot aantal medewerkers. De kosten van die reorganisatie zorgden voor het verlies.
De directie van het bedrijf kijkt wel voorzichtig positief naar de toekomst. "Ondanks een negatief bedrijfsresultaat in 2014, is Zuidzorg in de kern gezond. Onze uitgangspositie voor de komende jaren is goed." ZuidZorg werkt in Zuidoost Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.