Buscontroles bij grensovergangen in onder meer Eersel en Hazeldonk: drie aanhoudingen

29 mei 2015 om 18:41
nl
Bij een grote controle op internationale bussen bij verschillende grensovergangen zijn vrijdag drie aanhoudingen verricht. De controles duurden tot middernacht en werden onder meer uitgevoerd bij Hazeldonk en bij Eersel.
Geschreven door

In totaal zijn door verschillende opsporingsinstanties zestien bussen gecontroleerd en vierhonderd passagiers. Bij welke grensovergang de drie verdachten zijn aangehouden, is niet bekendgemaakt.
De drie werden aangehouden voor het bezit van een mogelijk vals paspoort en het niet kunnen laten zien van een geldig identiteitsbewijs. Behalve bij Hazeldonk en bij Eersel worden ook bussen bij  grensovergangen bij De Lutte en bij Venlo gecontroleerd.
Controle documenten en bagageBij de controles zijn de Douane, de Koninklijke Marechaussee en de politie betrokken. Zij controleren de documenten van alle passagiers en van de chauffeurs. Ook wordt de bagage van de reizigers door een mobiele bagagescan gehaald.
Dagelijks rijden tientallen internationale buslijndiensten door Nederland. De bussen stoppen op verschillende plekken en rijden onder meer naar Brussel, Barcelona, Londen, Milaan, Sarajevo, Berlijn en Praag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.