Video

NAC plant geen officieel feest bij handhaving: 'Willen het graag overlaten aan spontaniteit'

29 mei 2015 om 19:45 • Aangepast 21 november 2020 om 18:09
nl
Er komt geen officieel feest als NAC zich zondagmiddag weet te handhaven in de eredivisie. Supporters hadden opgeroepen om na de wedstrijd, om halfzes, te verzamelen op de Grote Markt voor een groot feest. Ze hopen dat daar de selectie bij aansluit, maar volgens NAC-directeur Justin Goetzee is NAC nog niet bezig met wat er na de wedstrijd gebeurt.
Profielfoto van
Geschreven door

Het vertrouwen bij de NAC-supporters is groot, zeker na de 1-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Maar Goetzee tempert de verwachtingen. "Wij zijn volledig gefocust op de wedstrijd. Het is geen vanzelfsprekendheid dat we winnen."
Overlaten aan spontaniteitEen officieel feest in de stad komt er dus niet. "Wij zijn niet bezig met wat er na de wedstrijd gebeurt. We hebben nog niet nagedacht over wat er daarna zou kunnen gebeuren. We willen het graag overlaten aan spontaniteit.
Als NAC zich handhaaft, dan worden de spelers wel bedankt in het stadion. "Handhaving is natuurlijk anders dan promotie. Wij vinden dat we daar op deze manier mee om moeten gaan."
Bijna uitverkochtNAC strijdt tegen Roda in een vrijwel uitverkocht Rat Verlegh Stadion. "Er zijn nog tientallen kaartjes op de zijvakken te koop, maar ik ga er vanuit dat het stadion helemaal vol gaat zitten", zegt Goetzee.

Wachten op privacy instellingen...

Goed gevoelDe directeur wil dus niet op de zaken vooruit lopen, maar hij verwacht wel dat NAC 'gewoon' in de eredivisie blijft. "Ik heb er een goed gevoel over. Het lijkt een scenario te worden als bij VVV. Toen speelden we uit ook niet zo goed maar wisten we wel een resultaat te halen. En ik denk dat we thuis met ons geweldige publiek beter zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.