Sport vrijdag: Marleen van Iersel halve finalist beachvolleybaltoernooi Moskou, blamage Jong Oranje

29 mei 2015 om 20:41 • Aangepast 21 november 2020 om 18:08
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor beachvolleybalster Marleen van Iersel, de voetballers van Jong Oranje, zeilster Annemiek Bekkering en amazone Sanne Voets.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Iersel sterk in RuslandMarleen van Iersel heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Grand Slam-beachvolleybaltoernooi in het Russische Moskou. Samen met Madelein Meppelink was ze vrijdag te sterk voor Jennifer Kessy en Emily Day uit Amerika. Eerder op de dag schakelden ze al de Kristyna Kolocova en Marketa Slukova uit Tsjechië en Laura Ludwig en Kira Walkenhorst uit Duitsland uit.

Wachten op privacy instellingen...

Jong Oranje stelt teleurDe voetballers van Jong Oranje hebben zich vrijdag een slechte dienst bewezen tijdens het internationale jeugdtoernooi van Toulon. Ze gingen tegen hun leeftijdsgenoten van de Verenigde Staten vrijdag pijnlijk onderuit. Het werd 1-3. Jong Oranje won woensdag nog wel van Costa Rica (3-2). In het elftal van Jong Oranje hadden Ossenaar Vincent Janssen en de PSV'ers Jesse Bertrams, Jordy de Wijs en Mohamed Rayhi een basisplaats. Hun ploeggenoten Rai Vloet en Clint Leemans vielen in.
Bekkering op weg naar zege MedemblikAnnemiek Bekkering uit Veghel begint zaterdag, samen met Annette Duetz, als klassementsleider aan de afsluitende medalrace tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Ze hebben in de 49erFX-klasse een riante voorsprong op de concurrentie.
Geen medaille VoetsSanne Voets heeft zich vrijdag niet kunnen mengen in de strijd om de medailles tijdens de tweede dressuurwedstrijd tijdens het CPEDI-paardensportevenement in Roosendaal. De mindervalide amazone uit Berghem eindigde met Zoya Sollenburg op de zevende plaats. De combinatie kreeg een score van 67,805 punten. Met haar andere paard Vedet eindigde Voets een plaats lager, met 67.154 punten. De wedstrijd werd gewonnen door de Zuid-Afrkaanse Philippa Johnson-Dwyer en Lord Louis. Donderdag veroverde Voets nog goud en zilver.

Wachten op privacy instellingen...

Scheffers onderuit met OranjeMaikel Scheffers kan met het Nederlands wheelchairtennisteam een topklassering tijdens het World Team Cup-toernooi vergeten. Oranje verloor vrijdag met 2-1 van Frankrijk en eindigt daardoor als tweede in de poule. Scheffers was verantwoordelijk voor een van de twee verliespunten. De rolstoeltennisser uit Dorst ging onderuit tegen Nicolas Peifer. De eerste set won Scheffers nog met 6-3, maar de twee sets daarna gingen met 6-0 en 6-4 naar de Fransman.
Jeroen Zoet (PSV) afgevallen voor OranjePSV-doelman Jeroen Zoet is vrijdag afgevallen voor de komende twee interlands van het Nederlands Elftal tegen de Verenigde Staten en Estland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.