Jeroen Swaanen wint ELE Rally 2015 na spannend secondespel

31 mei 2015 om 02:00
nl
Jeroen Swaanen uit Vessem heeft zaterdag de 51e editie van de ELE Rally op zijn naam geschreven. Lange tijd was de coureur uit Vessem in de achtervolging op Jasper van den Heuvel. Toen Van den Heuvel vier proeven voor het einde een foutje maakte en botste, kon Swaanen naar de overwinning rijden.
Geschreven door

Dag twee van de ELE Rally zorgde voor een spannende strijd tussen Van den Heuvel en Swaanen. Het was de coureur uit Vessem die uiteindelijk aan het langste eind trok.
Tweede werd Piet van Hoof uit Wintelre. Derde werd Michiel Becx uit Vessem die er zo voor zorgde dat de ELE Rally 2015 een compleet Brabants podium kende.[Tweet:body:https://twitter.com/martijndebie/status/604603812779827200]
Secondespel tussen twee kemphanenSwaanen begon zaterdag met 23.4 seconden achterstand na de eerste dag. Op de eerste proef knabbelde hij daar wat van af om de volgende na een fout die weer te verliezen. Daarna begon de inhaalrace van Swaanen die uiteindelijk tot een spannend secondespel leidde.
Lees het liveblog van de ELE Rally terug in groot scherm
[Scribblelive:body:http://scrbliv.me/1277163]
Elke klassementsproef haalde Swaanen weer wat van zijn achterstand af. Op vier proeven voor het einde had Swaanen het verschil teruggebracht tot iets meer dan vier seconden.
Druk zorgt voor foutjesJasper van den Heuvel moet de door Swaanen opgevoerde druk gevoeld hebben, want op de klassementsproef in Sint-Oedenrode vergiste de coureur uit Barneveld zich in de eerste haakse bocht en schoot er af.
Bekijk ook de foto's van de ELE Rally 2015.
Door de schade aan de ophanging reed de wagen niet recht meer. Van den Heuvel kreeg zijn Mitsubishi Lancer Evo nog wel naar de service voor reparatie, maar de hoop op de eindoverwinning vervloog in de schemering boven de proef in Sint-Oedenrode.
Erik van Loon de winnaar van de zaterdagWat jammer dat Erik van Loon uit Riethoven vrijdagavond zo'n slechte dag had, want hij reed zaterdag steeds als een van de snelsten rond. [Tweet:body:https://twitter.com/Marsudan/status/604763089901395969]
Van Loon won acht van de elf klassementsproeven en had zo mee kunnen doen om de eindoverwinning als zijn motor het vrijdag niet begeven had.
Natte weersomstandighedenDe zeventien proeven van de 51e ELE Rally zorgde voor spektakel en verrassingen. Door de tegenslag voor Van Loon en de natte weersomstandigheden zaterdagmiddag, waren er lange tijd voor velen kansen.
Na ruim 164 kilometer was het Jeroen Swaanen uit Vessem die de breedste glimlach in zijn helm had. Hij durfde de risico's te nemen en waar hij in eerdere edities iets over de grens van het mogelijke ging, wist hij nu de perfecte balans te vinden tussen beheersing en pure snelheid.[YouTube:body:https://youtu.be/t1wqp4JpEbc]
Zondag samenvatting op televisieOmroep Brabant TV zendt zondag een uitgebreide samenvatting uit van de race. Deze is om 9.40 uur voor de eerste keer te zien en wordt, tot de volgende dag, ieder uur herhaald.
Lees alles over de ELE Rally op onze themapagina: omroepbrabant.nl/elerally

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.