Top van Nederlandse dancewereld op The Flying Dutch in Eindhoven: ‘Dit is een uniek concept’

30 mei 2015 om 01:06 • Aangepast 21 november 2020 om 18:08
nl
Nog nooit is zo’n groot dance-evenement gehouden in Nederland en Eindhoven maakt zaterdag deel uit van dat stukje geschiedenis. Zaterdag dansen tienduizenden mensen op Strijp-S tijdens The Flying Dutch. “Dit is iets unieks.”
Profielfoto van
Geschreven door

Het evenement vindt op drie plekken tegelijkertijd plaats. Strijp-S in Eindhoven is dus één van die locaties. Verder draaien de Nederlandse top dj’s ook in het Olympisch Stadion in Amsterdam en in Ahoy Rotterdam. De dj's vliegen met een helikopter van locatie naar locatie.
Passen en meten De allergrootste Nederlandse namen uit de dancewereld zijn aanwezig: Hardwell, Showtek, Fedde le Grand, Armin van Buuren, Afrojack, Nicky Romero, Oliver Heldens, Sunnery James & Ryan Marciano, W&W en Yellow Claw. “Het was passen en meten om alle agenda’s van de dj’s op elkaar af te stemmen”, vertelde organisator John Ewbank vrijdagavond bij RTL Late Night.

Wachten op privacy instellingen...

Ook de broertjes van Showtek, Wouter en Sjoerd Janssen uit Eindhoven, zaten aan tafel. “We hebben veel festivals in Nederland, maar dit hele concept bij elkaar is uniek”, aldus Wouter.
'Passie delen'“Mensen in de dancewereld zijn wel toe aan iets nieuws en dat krijgen ze met dit evenement. Dezelfde passie delen, maar dan in je eigen stad”, vulde Sjoerd zijn broer aan.

In totaal zullen iets meer dan 100.000 mensen zaterdag losgaan in de drie steden. Ewbank liet weten dat het evenement een vervolg krijgt, mogelijk ook in het buitenland. “Dat onderzoeken we, maar het is wat moeilijker in het buitenland omdat je dan bijvoorbeeld te maken hebt met verschillende tijdzones in één land.”
In Eindhoven sluit de Bredase dj Hardwell af. Het evenement is te volgen via een livestream.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.