Spectaculaire achtervolging in Tilburg: auto met hoge snelheid dwars door schutting heen

30 mei 2015 om 14:44
nl
Een 44-jarige Poolse man is vrijdagnacht om vier uur gearresteerd na een wilde achtervolging in Tilburg. De man reed veel te hard en met zijn auto dwars door een schutting heen.
Geschreven door

Agenten wilden de man controleren in de Reeshof, omdat er valse kentekenplaten op zijn auto zaten. De Pool ging er echter met hoge snelheid vandoor. Zo reed hij op de Reuverlaan zelfs 120 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur toegestaan is.
Tijdens de achtervolging probeerde hij een aantal keer een aanrijding te veroorzaken met de politieagent die hem achtervolgde. De achtervolging eindigde op het Stavorenerf, dat doodloopt. Daar reed de verdachte met hoge snelheid dwars door een schutting. De man ging er vervolgens te voet vandoor, daarbij achtervolgd door een andere politieagent.
PeppersprayOnderweg probeerde de Pool de agent te slaan. Toen hij over een hek bij het voetbalveld in de Spaubeekstraat wilde klimmen, kon de agent hem bij zijn broek grijpen. De man probeerde zich los te slaan, waarna de agent hem met pepperspray bespoot.
Dit had echter nog geen effect en de man ging er weer vandoor. Toen hij probeerde over een geluidswal nabij het Schaijkpad te klimmen, kon de agent de man vastgrijpen en samen met andere, inmiddels gearriveerde, politiemensen boeien.
Inbraken?In de auto die de man had achtergelaten, trof de politie een fiets aan, die mogelijk van diefstal afkomstig is. Tijdens het fouilleren van de man troffen de agenten 4,8 gram amfetamine aan. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de man, een bekende van de politie. Daarbij wordt tevens gekeken naar een aantal recent gepleegde inbraken in de Reeshof.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.