Knotsgekke slotfase nekt HC Tilburg tegen SCHC, hockeyers degraderen uit hoofdklasse

30 mei 2015 om 18:01 • Aangepast 21 november 2020 om 18:08
De hockeyers van Tilburg zijn gedegradeerd uit de hoofdklasse. Ze verloren zaterdag ook de tweede play-outwedstrijd tegen het Bilthovense SCHC. Het werd in Tilburg 3-4.

De eerste ontmoeting, in Bilthoven, had Tilburg twee weken geleden al verloren na shoot-outs.
De wedstrijd begon dramatisch voor Tilburg. Binnen acht minuten stond Stichtse al 2-0 voor, via treffers van Luuk van Duren en Roderic Schwirtz. Tim Swaen kantelde echter het duel. Hij scoorde nog voor rust tweemaal uit een strafcorner en na rust bezorgde Tim Krens de thuisploeg een 3-2 voorsprong via een strafbal.

De adem inIn de 48e minuut hield het thuispubliek de adem in toen SCHC voor het eerst een strafcorner mocht nemen, maar Tilburg-doelman Camille van Emstede redde met een mooie save op de inzet van Thomas Vis.Tien minuten daarna mocht Stichtse nogmaals aanleggen, maar ook die poging trof geen doel.
Zeven minuten voor tijd was SCHC opnieuw dichtbij de 3-3, maar toen werd een strafcorner door Tilburg van de lijn gered.

Gele kaart en strafbalTilburg was in de tweede helft weinig dreigend. In de slotfase kreeg de ploeg van coach Pim Wijzenbeek nog wel een strafcorner, maar die werd tegen de Stichtse goalie gepusht. Het duel leek daarop in 3-2 te eindigen, maar een gele kaart voor keeper Van Emstede en een strafbal kantelden het duel opnieuw.
SCHC'er Floris Bakker maakte via een strafbal gelijk en meteen daarna viel ook de 3-4 van Schwirtz.