Sport zondag: Sifan Hassan wint brons in Eugene, Nadine Broersen stelt teleur

31 mei 2015 om 12:01 • Aangepast 21 november 2020 om 18:07
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor atlete Sifan Hassan, atlete Nadine Broersen, rolstoeltennisser Maikel Scheffers en amazone Sanne Voets.
Profielfoto van
Geschreven door

Simpson klopt HassanAtlete Sifan Hassan heeft zaterdag tijdens Diamond Leaguewedstrijden in het Amerikaanse Eugene brons veroverd op de 1500 meter. De Europees kampioene van PSV Atletiek kwam na vier minuten en 1,65 seconde over de finish. Hassan moest de Amerikaanse Jenny Simpson en de Keniaanse Mercy Cherono voor zich dulden. Simpson won in een tijd van vier minuten en 98 honderdsten. Hassan voldeed twee weken geleden in Doha al aan de WK-limiet. Daar liep zij een tijd van vier minuten en 1,40 seconden. Daarmee won ze zilver.
Scheffers zevende met Oranje in AntalyaRolstoeltennisser Maikel Scheffers is met het Nederlands rolstoeltennisteam als zevende geëindigd tijdens het World Team Cup-toernooi in het Turkse Antalya. Oranje versloeg Oostenrijk zaterdag met 3-0. De rolstoeltennisser uit Dorst was goed voor twee punten. Hij klopte Martin Legner in het enkelspel met 6-1 en 6-0 en in het dubbelspel was hij met Rody de Bie te sterk voor Josef Riegler en Nico Langmann: 6-4 en 6-1.
Zilver voor VoetsSanne Voets heeft zaterdag zilver gewonnen tijdens de afsluitende dressuurwedstrijd tijdens het CPEDI-paardensportevenement in Roosendaal. De mindervalide amazone uit Berghem kreeg voor haar kür met Zoya Sollenburg een score van 72,50 procent. Dat was net niet voldoende voor de zege. Volgens Voets was haar paard 'iets te gespannen om een superkür neer te zetten'.

Wachten op privacy instellingen...

Broersen start slecht in GötzisNadine Broersen bezet na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis de elfde plaats. Broersen zette op horden een tijd neer van 13,59 seconden. Ze kwam bij het hoogspringen tot 1.80 meter, gooide de kogel over 14,82 meter en kwam op de 200 meter tot een tijd van 24,85 seconden. De Dongense atlete kampt met de naweeën van een enkelblessure. "Ik wilde hier graag meedoen, maar de topvorm is er niet. Dit is niet waar ik op had gehoopt, al was ik er min of meer wel op voorbereid."
Jong Oranje wint van QatarJong Oranje heeft zondag in de derde poulewedstrijd van het jeugdtoernooi in Toulon met 5-1 gewonnen van Qatar. De ploeg revancheerde zich met de dominante overwinning voor de nederlaag van vrijdag tegen de Verenigde Staten (1-3). FC Groningen-speler Hans Hateboer opende names Jong Oranje in de 23e minuut de score. Na rust barstte het doelpuntenfestijn pas goed los: Elvio van Overbeek (PSV), Mohamed Rayhi (PSV) en Vincent Janssen (Almere City FC) waren binnen drie minuten trefzeker. Zes minuten voor tijd had Janssen nogmaals succes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.