Wie is de echte vader van Raoul Gregoire uit Boxtel? Facebookzoektocht moet antwoorden geven

31 mei 2015 om 14:43
nl
Voor Raoul Gregoire uit Boxtel zakte de grond acht weken geleden onder zijn voeten vandaan. Vanuit het niets vertelde zijn moeder dat zijn vader zijn ouweheer helemaal niet is. Een onzekere en heftige periode begon. Dankzij Facebook lijkt nu het eind in zicht.
Geschreven door

De mededeling kwam als een donderslag bij heldere hemel. Daags voor Pasen kreeg de Boxtelaar van zijn ouders te horen dat ze bij hem langs kwamen voor een kop koffie. "Dat was vreemd, want ze wonen bij de Franse grens. Dan kom je niet even op de koffie."
Familiegeheim ontrafeldHet gesprek was als een naald die de luchtbel, als langbewaard familiegeheim, pardoes lek prikte. Een groot deel van de familie - tot aan ooms en tantes toe - leek te weten dat de man van zijn moeder helemaal niet de biologische vader van Raoul was.
Een ander deel wist er niets van, zoals het nichtje van Raoul. Die kwam het geheim op het spoor en weigerde daar langer mee rond te lopen. Ze gaf de moeder van Raoul twaalf weken de tijd om het op te biechten. "Toen zat mijn moeder klem."
Moeder wilde het niet opbiechtenEigenlijk wilde zijn moeder het niet eens vertellen, vervolgt Raoul. "Ze zou het geheim hebben meegenomen in haar graf. Het was vanaf het begin goed gegaan." Haar huidige man leerde zijn moeder na haar zwangerschap kennen. Ook hij biechtte het geheim nooit op.
Raouls vader wilde eigenlijk dat Raoul nooit geboren zou worden. Hij vroeg de toen 20-jarige moeder om abortus te plegen, maar dit weigerde ze. Uiteindelijk werd de piepjonge Raoul dus als volwaardige Gregoire opgevoed.
Zijn biologische vader weet overigens wel van het bestaan van Raoul af. "Een paar maanden na mijn geboorte zag hij me nog. Daarna verdween het contact", legt hij uit. Nu knaagt het idee dat hij zijn vader niet kent. En dus ging Raoul op zoek.
Facebook helptVia lokale media en Facebookpagina's zocht de Boxtelaar contact en plaatste hij oproepen. Pagina's zoals Heel Tilburg in Een Groep hebben nu mogelijk de gouden tip hebben opgeleverd. "Er kwamen honderden tips binnen. Eén daarvan leidde naar een personeelsblaadje van de Bossche vestiging van Heineken in 1971."
De achternaam miste een letter, maar voor de rest kwam de informatie overeen met wat Raoul over zijn vader gehoord had. "Daarmee hebben we waarschijnlijk mijn vader in Spanje weten op te sporen. Nu lijkt het erop dat ik half-Nederland en half-Spaans ben", grinnikt hij.
'Gelukkig gezinnetje'Raoul heeft nu een adres en een telefoonnummer van zijn vermeende vader gevonden. Hij probeert nu via Facebook voorzichtig contact te zoeken. "Waarschijnlijk heeft hij nu ook een gelukkig gezinnetje. Via zijn kinderen probeer ik te achterhalen of hij inderdaad in Nederland heeft gewerkt."
Ook zoekt Raoul nog naar een halfbroer of -zus die in Den Bosch zou wonen, schrijft hij verder op Facebook. "Helemaal zeker is het bestaan ervan niet. Ik zou ook geholpen zijn als iemand deze persoon (mogelijk zijn vader, red.) op de foto kent."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.