Verstandelijk beperkten geven zich helemaal tijdens het sportevenement Super-G in Den Bosch

31 mei 2015 om 14:53 • Aangepast 21 november 2020 om 18:07
nl
Bloedfanatiek zijn ze, de sporters die zondag meedoen aan het Super-G evenement in Den Bosch. Alle sporters hebben een lichte verstandelijke beperking maar dat mag de pret niet drukken.
Profielfoto van
Geschreven door

Het evenement is ontstaan uit de Special Olympics, een nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit grote evenement vond in 2012 plaats in Den Bosch en was toen een groot succes waardoor het een vervolg kreeg in de vorm van de Super-G.
De sporters konden meedoen aan voetbal, basketbal, badminton, wielrennen, paardrijden en tennis. Simon Kumeling is een van de deelnemers aan het tennistoernooi. Dat was iets anders dan normaal. De G-sporters zijn namelijk gekoppeld aan een buddy. Deze persoon moet het spel gaande houden en de sporters ondersteunen. Het is niet de bedoeling dat ze voor puntenwinst spelen.

Wachten op privacy instellingen...

AmbassadeurNaast deelnemer is Simon ook ambassadeur voor het tennis binnen de Super-G. "Ik moet de mensen enthousiast maken voor tennis", vertelt hij. En hoe hij dat dan doet? Door ze te vertellen waarom hij zelf zo graag tennist. "Je wordt er rustig van en het is goed om te leren focussen", vertelt hij met een glimlach van oor tot oor.
En laat het met dat focussen nou net niet helemaal lekker gaan tijdens de wedstrijden. De eerste wedstrijd van het toernooi moest Simon er nog een beetje inkomen en verloor hij samen met zijn buddy. Maar dat mag de pret niet drukken want: "Meedoen is vandaag belangrijker dan winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.