'Het bleef spannend', beste bierproever van Nederland is opnieuw Eric Visser uit Breda

31 mei 2015 om 17:21
nl
Eric Visser uit Breda is opnieuw Nederlands kampioen bierproeven. Zaterdag won hij voor de tweede keer de finale 'Blind Bierproeven' op het NK in Den Haag. “Natuurlijk ben ik trots!”
Geschreven door

Vorig jaar won Visser ook al de eerste prijs. Dit jaar ging hij naar het NK om zijn titel te verdedigen. Lolita Goos en Robin de Jongh, allebei uit Breda, wonnen samen de tweede prijs.
Raad het biertjeMakkelijk was de overwinning voor Visser niet. “De concurrentie was erg groot”, vertelt de trotse winnaar. “Blind bier proeven is sowieso moeilijk, nu had ik in de finale ook nog eens 35 concurrenten uit het hele land.”
Tijdens de finale van het blind bierproeven kregen de finalisten acht biertjes voorgeschoteld. Door te ruiken, kijken en proeven moesten ze het juiste merk speciaalbier weten te raden. “En dat uit 40 soorten bier! Ik had er zes van de acht goed”, vertelt Visser. “Een behoorlijke score, al zeg ik het zelf.”
‘Serieus voorbereiden’Visser werd voor het kampioenschap geselecteerd na een voorronde in café De Beyerd in Breda. Eigenaar Orson de Jongh is maar wat trots. “Eric is een stamgast van ons. Hij is een echte bierliefhebber. Het gaat hem niet om het drinken, maar om het proeven en genieten.”
Want voor degene die in het weekend ’s avonds een biertje drinkt in de kroeg, is dit NK niet weggelegd. “Voorbereiding is heel belangrijk bij deze wedstrijd. Dat neem ik erg serieus. Je gaat niet op de bonnefooi daar naartoe. Ik heb er echt voor geoefend.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.