Atlete Nadine Broersen uit Dongen derde in zevenkamp Oostenrijk

31 mei 2015 om 18:46 • Aangepast 21 november 2020 om 18:07
nl
Atlete Nadine Broersen is dankzij een tweede sterke dag alsnog op het podium geëindigd in de zevenkamp bij het meerkampgala in het Oostenrijkse Götzis. De wereldkampioene indoor uit Dongen rukte vooral door een sterke speerworp op in het klassement en greep de bronzen plak na een goede 800 meter.
Profielfoto van
Geschreven door

Broersen profiteerde wel van de opgave van Dafne Schippers, die na zes onderdelen nog tweede stond. De Dongense kwam uit op 6531 punten, iets minder dan haar persoonlijk record.
Dik persoonlijk recordIn het kielzog van Broersen stuntten Nadine Visser en Anouk Vetter. Visser eindigde als vijfde met een dik persoonlijk record van 6467 punten en Vetter werd zesde met eveneens een persoonlijke topscore van 6458 punten.
Broersen, Visser en Vetter slechtten tevens de limiet voor de WK later dit jaar in Peking en de Olympische Spelen van 2016 in Rio.

Wachten op privacy instellingen...

'Heb mezelf verbaasd'Nadine Broersen overwoog na de eerste vier onderdelen de handdoek te werpen. De wereldkampioene indoor bezette de elfde plaats in de tussenstand en stond achter haar landgenotes Dafne Schippers, Nadine Visser en Anouk Vetter. Op de tweede dag herpakte ze zich en eindigde alsnog als derde.
"Ik heb gisteren na de 200 meter wel met een aantal mensen moeten praten vóór ik besloot om door te gaan'', zei Broersen na afloop. "Mijn coach laat me dan meestal wel even uitrazen en nu ben ik heel blij dat ik het gedaan heb en de olympische limiet heb, maar ook heel blij dat het er op zit. Ik moest het op wilskracht doen en heb mezelf echt verbaasd.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.