Onrust in Breda voorbij: ME voerde charges uit rond NAC-stadion, Roda-supporters naar huis

31 mei 2015 om 19:52
nl
Vlak na de verloren wedstrijd tegen Roda JC was het onrustig rondom het NAC-stadion. De ME voerde charges uit tegen supporters van NAC. Een agent is gewond geraakt en zeven supporters zijn opgepakt. Rond zeven uur werd het rustig rondom het stadion. Vijftien bussen met Roda-supporters vertrokken rond halfzeven naar Kerkrade.
Geschreven door

Het stadion werd volledig afgesloten. Er mocht niemand meer in of uit. De ME had de toegangen afgegrendeld om te voorkomen dat supporters het conflict op zouden zoeken. [tweet:body:https://twitter.com/Mattijssmit/status/605038069918629888]
De supportersgroepen werden gescheiden. Ze zijn niet met elkaar in aanraking gekomen. Eén agent is lichtgewond geraakt. Hij werd van zijn paard geslagen met een ijzeren staaf toen de politie de supportersgroepen uit elkaar dreef. De agent raakte gewond aan zijn ribben en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.  [tweet:body:https://twitter.com/Mattijssmit/status/605045852965629952]
Een groep NAC-supporters probeerde bij de bus van Roda te komen om die te slopen, maar de politie wist ze daar weg te jagen. De ME werd uitgedaagd en er werden allerlei dingen naar de agenten gegooid.
Verslaggever Twan Spierts, die bij het stadion was, meldde dat de politie pas laat bij de bus was. De doodsbange buschauffeur verstopte zich achterin de bus terwijl deze belaagd werd. [https://twitter.com/TwanSpierts/status/605046690429734912]
De politie voerde meerdere charges uit rondom het stadion.[youtube:body:https://youtu.be/Ap9YwgKMLhg]Zie ook: NAC-trainer Robert Maaskant biedt ontslag aan na degradatie.
[tweet:body:https://twitter.com/struisvanhuis/status/605032496321994752]
WedstrijdverloopWaar de ploeg afgelopen donderdag nog met 1-0 won in de uitwedstrijd tegen Roda, werd er vandaag met 2-1 verloren. En dus speelt Breda voor het eerst in vijftien jaar weer in de Jupiler League.
Zie ook: Frans Timmermans bespuugd door NAC-fans, Eurocommissaris gaf motivatiespeech aan spelers Roda JC
De sfeer bleef lang goed. “Ik heb de hele verlenging buiten het stadion gestaan en dat stond echt te trillen op zijn grondvesten”, vertelt verslaggeefster Daisy Schalkens op Omroep Brabant Radio. “Fans bleven maar schreeuwen, springen, joelen. Ze bleven gaan, tot het absolute einde. Toen scoorde Roda en dan zie je de teleurstelling eruit komen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.