Frans Timmermans bespuugd door boze NAC-fans: eurocommissaris gaf Roda JC ronkende speech

31 mei 2015 om 19:45 • Aangepast 21 november 2020 om 18:06
nl
Eurocommissaris Frans Timmermans is na de kraker tussen NAC en Roda JC bespuugd door supporters van de Bredase voetbalclub. Dat meldt NUSport-eindredacteur Edwin Struis, die daar ter plekke is. Roda JC knokte zich zondag op basis van een hechter collectief langs NAC Breda in de strijd om een plek in de eredivisie.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens aanvoerder Ard van Peppen had dat onder meer te maken met een ronkende speech die Roda-fan en eurocommissaris Frans Timmermans afgelopen week gaf aan de spelers van Roda.
ZIE OOK: Onrust in Breda: ME voert charges uit, NAC-trainer Robert Maaskant stapt op
'Heeft ons geholpen'“Die speech was heel mooi'', aldus Van Peppen bij FOX Sports. “Dat heeft ons ook geholpen in het besef dat we het als team moesten doen.''
Na de 0-1 in Kerkrade moest Roda in Breda minimaal een keer scoren om te kunnen promoveren. De ploeg kwam ook op voorsprong, maar door een eigen doelpunt van Tom Van Hyfte in de eerste helft van de verlenging leek NAC zich alsnog te handhaven.

Wachten op privacy instellingen...

'Wat een bizarre wedstrijd'Roda kwam toch weer op voorsprong, via diezelfde Van Hyfte, en promoveerde daardoor. “Ik hoef niets meer te zeggen, wat een bizarre wedstrijd'', aldus de captain. “Het is een mentale slag geweest. We bleven doorgaan. Het heeft heel veel pijn en moeite gekost, maar dat was het allemaal waard.''

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.