Video

Rowan Bevers uit Deurne mag schat houden die hij eerder vond: 'Ik ben er heel blij mee!'

31 mei 2015 om 20:58
nl
Hij moest er een jaar op wachten, maar nu is de 12-jarige Rowan Bevers uit Deurne de officiële eigenaar van een schat. In maart vorig jaar vond hij met zijn metaaldetector in bospark De Bikkels in Vlierden 165 gestolen ringen, oorbellen, horloges en andere sieraden. Hij ging ermee naar de politie. De eigenaren hebben zich niet gemeld en nu is de buit voor Rowan.
Geschreven door

Een groot deel van de tafel ligt vol met juwelen. "Ik heb hier een paar dingen bij liggen die ik best mooi vind. Dit kistje, deze ring en dit setje." Rowan wijst een aantal van de sieraden aan. "De meeste sieraden ga ik verkopen."
AfwachtenOp de kast in de kamer staat een fotolijst met krantenartikelen over de bijzondere vondst die Rowan in 2014 deed. En niet alleen verschillende kranten, ook televisie- en radiozenders wisten de fortuinlijke schatzoeker te vinden.
Daarna volgde een jaar waarin Rowan moest afwachten. Foto's van de gestolen sieraden werden op de site van de politie geplaatst. Maar de rechtmatige eigenaren hebben zich niet gemeld. "Ik was heel blij. Maar voor de mensen van wie het is geweest, vind ik het ook wel jammer dat niemand iets heeft opgehaald."
OorlogsvondstenEen jaar nadat Rowan de schat vond, is zijn kast met trofeeën alweer een stuk verder gevuld. "Kogels, een granaatscherf en dit stuk is van een bom geweest. De schat vond ik wel het mooist maar hier ben ik ook heel blij mee."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.