Bjorn (12) uit Boekel met verouderingsziekte progeria bakt taart voor zijn ‘held’ Sjaak van Moorsel - Omroep Brabant

Bjorn (12) uit Boekel met verouderingsziekte progeria bakt taart voor zijn ‘held’ Sjaak van Moorsel

31 mei 2015 om 21:09
nl
Bjorn Nabuurs (12) uit Boekel heeft een bijzondere taart gebakken voor zijn ‘held’ Sjaak van Moorsel. De tiener heeft de verouderingsziekte progeria. Zijn leraar Sjaak was ook de persoonlijke begeleider op de basisschool en hij schreef ook het boek over het leven van Bjorn.
Geschreven door

Als dank voor de leuke tijd op de basisschool bakte Bjorn een taart voor Sjaak in de kindertalkshow 'Taarten van Abel'. In de aflevering is te zien hoe Bjorn samen met presentator Siemon de Jong een hamburgertaart bakt. “Sjaak en ik gingen twee keer per jaar medicijnen halen bij McDonald’s. Daarom moet de taart in de vorm van een hamburger.”
'Mooie afsluiter'Bjorn en Sjaak delen nog een passie: voetbal en in het bijzonder Ajax. “Daarom staan er ook doeltjes op de taart”, vertelt Bjorn. Sjaak had de verrassing niet zien aankomen. “Dit is een hele leuke afsluiter van het schooljaar en onze tijd samen.”
Het boek over het leven van Bjorn, 'Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen', kwam vorig jaar uit. Bjorn is het enige Nederlandse kind met de ziekte progeria.  
DocumentaireOmroep Brabant zendt op 28 juni de documentaire 'Bjorn, gewoon YOLO' uit, over het leven van Bjorn Nabuurs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.