Degradatie stort NAC dieper in geldzorgen: 'Begroting voor volgend seizoen wordt een hels karwei'

31 mei 2015 om 21:27 • Aangepast 21 november 2020 om 18:06
nl
De degradatie uit de eredivisie drukt NAC verder in de geldproblemen. Het voortbestaan is niet direct in gevaar, maar in het zwartste scenario moet er hard worden ingegrepen bij het personeel, kondigde directeur Justin Goetzee zondag aan na afloop van de verloren play-offs. "Je wordt jaren teruggeworpen. We waren op de goede weg om NAC gezond te maken."
Profielfoto van
Geschreven door

"Je loopt nu tegen een enorme hindernis aan. We moeten er alles aan doen om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Het zal een uitdaging zijn om een begroting te maken waarmee we kunnen spelen voor promotie om meteen weer terug te keren in de eredivisie", aldus Goetzee.
'Degradatie is niet het einde'Volgens de algemeen directeur van NAC betekent degradatie niet het einde van NAC. "We gaan de komende week goed naar de begroting kijken, we hadden al een aantal schaduwbegrotingen klaarliggen. Een begroting daarvan is ook haalbaar. We moeten met zijn allen gaan werken aan een ambitieuze begroting zodat we kunnen strijden om promotie. Dat wordt een hels karwei."
Over het afgelopen seizoen is Goetzee erg uitgesproken. "Dit was een sportief rumoerig seizoen, met veel wissels qua spelers en management. We hebben dingen gewoon niet goed gedaan, maar dat is duidelijk."
'Ik ga nadenken over wat ik ga doen'Bij het ontslag dat trainer Robert Maaskant heeft aangeboden heeft de directie van NAC zich nog niet definitief neergelegd. "Hij heeft echt wel wat veranderd en teweeg gebracht. Wij hebben vertrouwen in de trainer. We willen wel met hem door maar of het ook kan, weet ik nog niet."
Goetzee gaat ook nog nadenken over zijn eigen functie. "Robert heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Misschien dat ik daar ook nog over moet nadenken, dat heb ik nog niet gedaan. Als er een zondebok moet worden gezocht, vind ik dat ik dat ben."

Wachten op privacy instellingen...

Raad van Commissarissen komt maandag bijeenDe Raad van Commissarissen van NAC beraadt zich maandag over hun positie naar aanleiding van de degradatie. Vooralsnog lijkt het er op dat de raad door blijft gaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.