Sport maandag: Maurits Visser volgt Piet Noordam op in het doel van HC Den Bosch

1 juni 2015 om 11:29 • Aangepast 21 november 2020 om 18:06
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor hockeykeeper Maurits Visser die Piet Noordam opvolgt in het doel van HC Den Bosch en de afronding van de transfer van doelman Luuk Koopmans die van FC Oss naar PSV gaat.
Profielfoto van
Geschreven door

Visser naar HC Den BoschHockeykeeper Maurits Visser volgt Piet Noordam op in het doel van HC Den Bosch. De jeugdinternational (19) komt over van Bloemendaal, waar hij tweede keus was achter Oranje-doelman Jaap Stockmann. HC Den Bosch blijft zich de komende maanden roeren op de transfermarkt. "We sluiten niet uit dat er wellicht nog een ervaren aanvaller van buitenaf aansluit", aldus Mark Damman, bestuurslid tophockey heren van HCDB tegenover de krant.
Trainer Eric Verboom kan volgend seizoen een beroep doen op nog één speler van Jong Oranje. Noud Schoenaker komt over van Nijmegen. De komst van Maurits Visser en Noud Schoenaker gaat gepaard met het vertrek van Robbert van de Peppel. De aanvaller stopt met tophockey.
Nieuwe speler FC OssRichard van der Venne speelt komend seizoen bij FC Oss. De 23-jarige middenvelder komt over van hoofdklasser O.S.S.’20. Van der Venne speelde in de jeugdopleiding van Berghem Sport, FC Den Bosch en TOP Oss. De afgelopen jaren kwam de linksbenige middenvelder achtereenvolgens uit voor de eerste elftallen van Berghem Sport, DESO en O.S.S.’20.
Haemhouts blijft bij Willem IIRobbie Haemhouts speelt ook komend seizoen bij Willem II. De 31-jarige Belg had een aflopend contract, maar maakt gebruik van de optie in die verbintenis om nog een jaar langer in Tilburg te blijven.
Transfer Luuk Koopmans afgerond De transfer van doelman Luuk Koopmans van FC Oss naar PSV is afgerond. Dat maakte FC Oss maandagavond bekend. Eind april werd al bekend dat Koopmans over zou stappen naar PSV.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.