Politie-inval Elvis Presleyhuis in Breda vanwege witwaszaak, administratie in beslag genomen

1 juni 2015 om 10:42
nl
De politie heeft maandagochtend een inval gedaan in het nagebouwde 'Elvis Presleyhuis' aan de Heilaarstraat in Breda. Het gaat om een onderzoek van de politie Oost-Nederland naar witwassen. Dat meldt de politie.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder heeft de inval te maken met de vondst van een hennepkwekerij in een huis in het Gelderse Dinxperlo op 21 mei 2014. Het politieonderzoek leidde naar de villa in Breda.
Geen aanhoudingenEr is niemand aangehouden. "Daar is de actie van de maandag ook niet op gericht", aldus een woordvoerder.
De politie heeft administratie in beslag genomen. Een politiehond zoekt naar geld. Het onderzoek aan de Heilaarstraat duurde de hele ochtend.
Replica van 'The King'Het huis van Bredanaar Jimmy Prins, is een replica van Graceland, de villa van 'The King'. Prins wil in het huis een Bed and Breakfast openen. De vijf kamers zijn ingericht met een speciaal Elvis Presley-thema.
Buurtbewoners staan er niet van te kijken dat de politie een inval bij 'Graceland' heeft gedaan. Agenten zouden daar al vaker aan de deur hebben gestaan.
Volgens buurtbewoners is huiseigenaar Jimmy Prins een aardige man. Wel hebben ze er altijd vraagtekens bij gehad waar Prins het enorme pand van betaalde.
'Bordeel'Prins, groot fan van Amerikaanse zanger, is al sinds 2002 bezig met de bouw van de replica. Buren probeerden met gerechtelijke stappen de bouw tegen te houden, omdat ze vreesden dat er een bordeel in het pand zou komen.
Onlangs presenteerde Prins zijn plannen voor een Bed and Breakfast. Hij vertelde toen tegen Omroep Brabant dat hij nog 120.000 euro tekort kwam voor de afwerking en inrichting van de villa.
Volgens de politie was de Elvisfan al langer verdachte in de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.