Ex-vriend (21) uit Sleeuwijk verhoord in onderzoek verspreiden seksvideo Chantal uit Werkendam

1 juni 2015 om 22:49
nl
De politie heeft vrijdag een 21-jarige man uit Sleeuwijk verhoord in het onderzoek naar de verspreide seksvideo van de 21-jarige Chantal uit Werkendam. Hij is niet aangehouden. Dat heeft de politie maandag tegen Omroep Brabant gezegd.
Geschreven door

Het filmpje werd onder de naam van de vrouw via een nepaccount op Facebook geplaatst. Te zien is hoe ze seks heeft met haar ex-vriend. Binnen een uur verwijderde Facebook het nepaccount, maar toen was het filmpje al verspreid. Volgens de vrouw werd het filmpje in februari 2012 al met de telefoon van de man opgenomen.
Ex-vriendIn het onderzoek van de politie kwam de man uit Sleeuwijk naar voren. Het zou gaan om de ex-vriend van het slachtoffer. De politie wil dat niet bevestigen.
De verdachte bevestigt het filmpje te hebben gemaakt, maar ontkent de video te hebben verspreid. Op basis van verklaringen van de man onderzoekt de politie of er meer personen bij het verspreiden van het filmpje betrokken zijn.
Politie vraagt gegevens Facebook opDe politie heeft Facebook gevraagd om de gebruikersgegevens van het account af te geven. Volgens een woordvoerder neemt de politie de zaak hoog op. "Wij vinden het belangrijk om het signaal af te geven dat het strafbaar is om dit soort video's op internet te zetten.''
Het slachtoffer zelf spant een kort geding aan tegen Facebook om de gegevens te krijgen. Volgens haar advocaat, Thomas van Vugt, is het de allereerste keer in Nederland dat zoiets in Nederland gebeurt. Het kort geding dient op 11 juni in Amsterdam.
Peter R. de VriesProgrammamaker Peter R. de Vries besteedt maandagavond in zijn tv-programma 'Internetpesters Aangepakt' aandacht aan de zaak van Chantal. Hij vindt dat de politie te weinig actie onderneemt om de zaak op te lossen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.