Tractor rijdt met giertank het water in bij Maren-Kessel, pont vaart hele dag niet [FOTO'S]

1 juni 2015 om 17:45 • Aangepast 21 november 2020 om 18:06
nl
Er vaart maandag waarschijnlijk de hele dag geen pont tussen Maren-Kessel en Alem, bij Den Bosch. Een tractor met giertank is daar namelijk de Maas in gereden. Vrijdag gebeurde dat ook al.
Profielfoto van
Geschreven door

De pont lag niet goed vast, waardoor de tractor tijdens het eraf rijden het water in reed. Het voertuig ligt nu met tank en al in het water, blijkt uit beelden.
Hele dag geen pontVolgens John van den Akker van stichting Maasveren duurt het bergen waarschijnlijk de hele dag. "Er moeten een flinke kraan en een duiker aan te pas komen om de tractor te bergen. En we moeten nog een manier bedenken om de ton leeg te maken."
De tractor ligt nu op zijn zij in het water. Alleen de achterkant en een paar wielen zijn zichtbaar. Het lijkt erop dat er weinig mest in het water terecht is gekomen. De tank is zo goed als dicht, verzekert Van den Akker.

Wachten op privacy instellingen...


Tweede keerHet is de tweede keer in korte tijd dat er een tractor bij Maren-Kessel het water in is gereden. Afgelopen vrijdag gebeurde dat ook al, hoewel toen alleen de tractor nat werd.
In beide gevallen was er volgens Van den Akker sprake van een inschattingsfout. Volgens hem zal er binnenkort 'een hartig woordje' met de pontbestuurder worden gesproken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.