Tien NAC-fans aangehouden na wedstrijd tegen Roda, politie op zoek naar videobeelden

1 juni 2015 om 12:55 • Aangepast 21 november 2020 om 18:06
nl
De politie heeft in totaal tien NAC-fans aangehouden na de wedstrijd tegen Roda JC. Acht van hen zitten nog vast. NAC verloor zondagmiddag met 2-1 van Roda en degradeert daardoor naar de Jupiler League. Na de wedstrijd sloegen de stoppen door bij een deel van de supporters.
Profielfoto van
Geschreven door

Relschoppers raakten voor het stadion slaags met de ME. Onder meer de spelersbus van Roda JC werd bekogeld. Al snel na de wedstrijd maakte de politie bekend dat er drie mensen waren aangehouden, maar dat blijken er dus veel meer te zijn.
Agent op paard met buis mishandeldBij de rellen na de wedstrijd werd een agent met een stalen buis van zijn paard geduwd. De 43-jarige Bredanaar die ervan verdacht wordt dat hij dit gedaan heeft, zit vast en wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling. De agent liep onder meer een hersenschudding op en moest de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

De andere arrestaties waren vanwege openbare geweldpleging (6), opruiing (1), belediging (1) en het vernielen van een auto (1). Het gaat om mannen uit Breda, Prinsenbeek, Antwerpen, Tilburg en Oudenbosch. De mannen die vastzaten voor belediging en over een auto heen lopen, zijn inmiddels vrijgelaten, de andere acht zitten nog in de cel.
LEES OOK: 'Kin omhoog, borst vooruit en zo snel mogelijk promoveren', NAC Breda ontwaakt na nachtmerrie
Op zoek naar videobeeldenDe politie heeft videobeelden gemaakt rond het stadion. Aan de hand van die beelden hoopt de politie nog meer relschoppers op te kunnen pakken. De politie roept omstanders die de rellen gefilmd hebben of meer informatie hebben, op om zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.