NAC Breda gaat ook bezuinigen op spelers: wie blijft en wie gaat weg?

1 juni 2015 om 14:48
nl
Dat het elftal van NAC Breda er volgend seizoen compleet anders uitziet, is een feit. De Bredase club moet vanwege de degradatie flink gaan bezuinigen, zo’n 30 tot 40 procent, en gaat dat dus ook snijden in het spelersbudget. Wie blijft bij NAC en wie gaat weg?
Geschreven door

Aflopend contractNAC Breda gaf al eerder aan dat het de dit seizoen aflopende contracten niet verlengt bij degradatie. De volgende spelers weten dus dat ze op zoek moeten gaan naar een nieuwe club: Henrico Drost, Guyon Fernandez, Dirk Marcellis, Brandon Robinson, Gill Swerts en Demy de Zeeuw.
OptieRémy Amieux en Gabor Babos hebben een aflopend contract, maar hebben nog een optie voor nog een jaar. Het is nog onduidelijk of die opties gelicht worden.
HuurlingenVan de gehuurde spelers Ruben Ligeon (Ajax), Felitciano Zschusschen (FC Twente), Menno Koch (PSV), Divine Naah (Manchester City) is nog onduidelijk waar hun toekomst ligt.
Doorlopend contractDe spelers van NAC Breda die nog wel een doorlopend contract hebben zijn, Jelle ten Rouwelaar, Andries Noppert, Jesse van Bezooijen, Kenny van der Weg, Aleksander Damcevski, Joey Suk, Jeffrey Sarpong, Uros Matic, Joeri de Kamps, Erik Falkenburg, Mats Seuntjens, Adnane Tighadouini en Hakim Borahsasar.
Vooral Ten Rouwelaar, Falkenburg en De Kamps drukken met hun salaris flink op de begroting van NAC, dat heeft aangegeven de totale post salarissen spelers te willen verlagen van 3,6 miljoen naar 2,6 miljoen. Dat is een verlaging van bijna 30 procent.De kans is dus groot dat een of meerdere duurdere spelers met een doorlopen contract de club alsnog gaan verlaten.
De coachTrainer Robert Maaskant bood na de wedstrijd tegen Roda zijn ontslag aan aan het bestuur, omdat hij zichzelf verantwoordelijk vindt voor de degradatie. NAC heeft dat ontslag nog niet geaccepteerd. Het contract van Maaskant loopt over een maand af, maar de kans is aanwezig dat NAC ook in de Jupiler League met hem verder wil.
Gedwongen ontslagenOm de begroting sluitend te maken kondigde algemeen directeur Justin Goetzee eerder al aan dat er gedwongen ontslagen zullen volgen bij het personeel. Degenen die kunnen blijven, moeten een deel salaris inleveren. Justin Goetzee levert zelf 12,5 procent salaris in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.