Zeven cannabisplantjes geruimd bij inval in pand van cannabisstichting in Eindhoven

1 juni 2015 om 17:27
nl
Bij een inval in het kantoor van stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) in Eindhoven, heeft de politie zeven cannabisplantjes geruimd. Volgens de stichting had de politie meldingen gekregen over de aanwezigheid van een hennepkwekerij in het pand, maar een hennepkwekerij bleek er aan de Lodewijk Napoleonlaan niet te zitten.
Geschreven door

De overheid gedoogt het in het bezit hebben van maximaal vijf cannabisplantjes thuis. Hoewel de secretaris van VOC, ook de bewoner van het pand, in principe in overtreding was, vindt hij de inval kinderachtig.
"Zoveel politie-inzet voor zeven piepkleine plantjes: het maakt duidelijk dat de strijd die we met het VOC voeren harder dan ooit nodig is", aldus Derrick Bergman.
Niet eerder meegemaakt"Ik sta werkelijk perplex. Ik heb al ruim twintig jaar elke zomer een paar plantjes in mijn achtertuin. Ik begin met zaadjes, dus de helft valt af; de mannelijke planten. Er zijn hier door de jaren heen meerdere agenten geweest, die nooit enig probleem maakten van mijn planten", zegt de VOC-secretaris over de inval.
"Twee weken geleden is er bij mij ingebroken en zijn er flatscreens meegenomen. Ik denk niet dat ik die nog terugzie. Deze mensen zijn drukker met dit soort invallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.