Ondanks ruzie maakt BAM kans op bouw van nieuwe Bartenbrug in Den Bosch - Omroep Brabant

Ondanks ruzie maakt BAM kans op bouw van nieuwe Bartenbrug in Den Bosch

1 juni 2015 om 18:09
nl
De nieuwe aanbesteding van de Bartenbrug in Den Bosch kent een opmerkelijke gegadigde, bouwbedrijf BAM. Bij de bouw van de problematische Bartenbrug was BAM de uitvoerende partij. Een geschil tussen de gemeente en het bouwbedrijf heeft kennelijk niet geleid tot een ijskoude relatie. De twee kunnen in de toekomst alsnog samen gaan werken bij de bouw van de nieuwe brug.
Geschreven door

BAM is een van de vijf bedrijven die na de loting nog in de race zijn voor de aanbesteding van de Bartenbrug. Die moet begin 2016 worden gebouwd. Later dit jaar wordt duidelijk welke bouwonderneming de brug mag gaan bouwen.
VerontwaardigdDat de partij waarmee de gemeente onlangs nog een geschil heeft uitgevochten nu toch weer deelneemt aan de loting, is opmerkelijk. "Het college begrijpt dat de aanmelding en uiteindelijke inloting van BAM infra B.V. gezien het geschil rondom de Bartenbrug maatschappelijke vragen kan oproepen", schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.  
Toch is BAM een serieuze optie voor de gemeente. "Vanuit wet- en regelgeving zijn er strenge regels en voorwaarden aan een openbare aanbestedingsprocedure verbonden. Indien een partij voldoet aan de gestelde selectiecriteria van deze procedure, neemt een partij deel aan het vervolg van de procedure."
Zelf opdraaien voor kostenIn een arbitragezaak verloor de gemeente Den Bosch vorige maand nog van bouwondernemer BAM. De gemeente draait zelf op voor de zes miljoen euro die het had uitgegeven aan de Bartenbrug. De brug kwam er niet, omdat de constructie niet in orde bleek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.