Rij mee met eerste testrit van de Baron 1898 in Efteling, attractiemuziek nu ook bekend [VIDEO]

1 juni 2015 om 19:15
nl
Nieuwsgierig naar de nieuwe attractie Baron 1898 in De Efteling in Kaatsheuvel? Nou, waaghalzen van Nederland en ver daarbuiten, ga er maar eens goed voor zitten. Het attractiepark uit Kaatsheuvel heeft maandag een 'on board'-filmpje op internet gezet met de eerste testrit van de nieuwe attractie. Daarnaast onthult de Efteling in het filmpje de lang bewaard gebleven attractiemuziek. De nieuwe attractie gaat op 1 juli open.
Geschreven door

De muziek voor de attractie is gecomponeerd door huiscomponist René Merkelbach. “Voor de attractie is gekozen voor fanfaremuziek", vertelt de componist.
[YouTube:body:https://youtu.be/yQHqHTQKo4w]Merkelbach legt uit waarom er voor deze specifieke muzieksoort is gekozen. "Vroeger luisterden de mijnwerkers na een dag hard werken ’s avonds naar fanfaremuziek. Ook speelden ze vaak zelf in een harmonie. Die traditie hebben we doorgetrokken in de attractiemuziek”, aldus Merkenbach in de videofilm.
De attractie Baron 1898 is een zogenaamde dive coaster. Stoere mijnwerkers maken in de attractie een vrije val van liefst 37,5 meter. Met een snelheid van negentig kilometer per uur duikt het treintje de mijnschacht in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.