Video

Eindhovense Eugenie Wicherink beste buur van Brabant: 'De buurt zou veel saaier zijn zonder Eugenie'

1 juni 2015 om 21:44
nl
Koffiedrinkochtenden, gezamenlijke moestuintjes, één keer per maand pannenkoeken bakken voor alle kinderen en ga zo nog maar even door. De lijst met activiteiten die de Eindhovense Eugenie Wicherink in de Achtse Barrier organiseert is lang, heel lang. De titel 'Beste buur van Brabant' is dan ook meer dan terecht als we de bewoners van de Tourslaan moeten geloven.
Geschreven door

Ghita Hergarden gaf haar buurvrouw Eugenie op voor de wedstrijd die georganiseerd werd door Buurtlink. Volgens haar kan de buurt de positieve activiteiten van Eugenie goed gebruiken. "Deze wijk is heel erg divers en de laatste tijd waren er veel spanningen", vertelt ze.
Onder andere de komst van het asielzoekerscentrum in de buurt zorgde voor veel spanningen en protesten. Met haar activiteiten brengt Eugenie, volgens Ghita, de mensen dichter bij elkaar.
Tourslaan zou 'een stuk saaier' zijn zonder Eugenie'Bruggenbouwer' is dan ook een van de woorden waarmee de buurtbewoners hun buurvrouw omschrijven. Verder is ze spontaan, vriendelijk en vasthoudend. Kortom: "Top, gewoon helemaal top", aldus een van de buurtgenoten.
Aan een Tourslaan zonder Eugenie moeten de buurtbewoners dan ook niet denken. "Dan zou er hier een stuk minder worden georganiseerd en zou het een stuk saaier zijn."
'Op naar beste van Nederland'Met de titel 'Beste buur van Brabant' houdt de wedstrijd niet op. "Nu op naar de beste van Nederland", vertelt Ghita. Via de site van Buurtlink kunnen mensen stemmen op Eugenie en 25 juni weten we of de Eindhovense ook de titel 'Beste buur van Nederland' krijgt.[youtube:body:https://youtu.be/FAZbx1-0SuE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.