Video

Spectaculaire stijging van het aantal vakantiebanen in Brabant

1 juni 2015 om 20:42
nl
Het aanbod van vakantie- en tijdelijke banen is in onze provincie spectaculair gestegen. Uitzendbureau.nl uit Overloon berekende dat het aanbod van vakantiebanen ten opzichte van vorig meer dan verdubbeld is. Het is voor het eerst in jaren dat scholieren en studenten weer kunnen kiezen uit een groot aanbod van tijdelijk werk.
Geschreven door

Na jaren van daling, inkrimping en weinig aanbod lijkt het tij gekeerd. Het aanbod van vakantiebanen stijgt spectaculair. Bij het onlinebedrijf uitzendbureau.nl in Overloon hebben ze een betrouwbaar overzicht van  alle openstaande vakantiebanen.
"Alle vacatures van de grotere uitzendbureaus zijn direct na plaatsing zichtbaar op onze site", zegt eigenaar Thijs Hofmans. "We zijn een soort trechter, alles wat wordt aangeboden komt in een totaaloverzicht bij ons terecht."
Verdubbeling De vacaturewebsite voor tijdelijk werk had vorig jaar in deze periode een aanbod van slechts negentig vakantiebaantjes in onze provincie.
"Dat ziet er nu heel anders uit", vertelt Hofmans. "We hebben meer dan een verdubbeling geteld. Het aantal vacatures voor scholieren en studenten is de tweehonderd ruim gepasseerd."
In de zorg en logistiekDe zorg biedt veel kansen op een tijdelijke baan, maar ook in de logistiek zijn er tientallen vakantiebanen. Dat er meer werk is blijkt ook uit de bezoekcijfers van de website waar vraag en aanbod bij elkaar komen.
Op een willekeurig moment maandagmiddag laten de statistieken van de website zien dat ruim vierhonderd mensen de website bezoeken. Maandelijks bezoeken één miljoen mensen de site.
Eindhoven Airport De leukste, gekste, opvallendste vakantiebaan dit jaar is volgens Hofman een baantje op Eindhoven Airport. "Daar hebben ze tijdelijk werk op vliegveld zelf. Het bestaat uit het in- en uitladen van koffers in een vliegtuig."
Dat is ook nog een goed betaald baantje. Volgens Hofmans levert de baan rond de 1600 euro per maand op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.