Bestuur NAC blijft voorlopig aan, wil snel terug naar de eredivisie, maar neemt geen grote risico's

2 juni 2015 om 01:05
nl
De Raad van Commissarissen van de zondag gedegradeerde voetbalclub NAC Breda blijft voorlopig in functie. Een aantal leden van de zevenkoppige raad beraadt zich echter wel over hun positie. Onder meer Hubert Baardemans, verantwoordelijk voor het technische beleid, is er nog niet uit. Voorzitter Joost Gielen blijft in ieder geval wel aan: "Ik vind dat ik verantwoordelijkheid moet pakken."
Geschreven door

De Raad van Commissarissen van NAC kwam maandag, daags na de degradatie, bij elkaar. De vraag kwam daarbij op tafel of ze wel door moesten gaan in de huidige formatie.
"Dat is nog niet gezegd", stelt bestuursvoorzitter Joost Gielen. "Maar de vraag is wel gesteld. Het is wel zo dat we niet weg willen lopen voor onze verantwoordelijkheid. Het pleit ons niet vrij, maar er zit gewoon een goed team. Er zijn mensen die nog willen nadenken over hun toekomst als RvC-lid, die twijfelen."
VerantwoordelijkheidOver zijn eigen positie is Gielen helder. "Ik vind dat ik mijn verantwoordelijkheid moet pakken, dus ik ga door. Al ben ik niet te beroerd om fouten toe te geven. We gaan nu zorgen dat de organisatie weer op poten komt. We zullen als een speer de begroting voor elkaar moeten krijgen."
Geen groot financieel risico nemenDe begroting zal een heikel punt zijn. De wens van NAC is om zo snel mogelijk terug te keren naar de eredivisie. Daarbij gaat de Raad van Commissarissen de toekomst van de club niet op het spel zetten.
"We zijn qua begroting afhankelijk van externen", zegt Joost Gielen."Natuurlijk willen we het liefst volgend seizoen promoveren naar de eredivisie. Maar het moet ons niet de kop kosten als dat niet lukt. We gaan financieel geen grote risico's nemen. We willen wel tot in de eeuwigheid kunnen blijven voetballen in Breda. We zijn strijdbaar en gaan keihard werken aan het budget. De schouders gaan eronder."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.