Mitchell van der Gaag nieuwe trainer FC Eindhoven

2 juni 2015 om 01:06 • Aangepast 21 november 2020 om 18:05
nl
Mitchell van der Gaag (43) heeft een contract voor twee jaar getekend bij FC Eindhoven. Dat heeft de Eindhovense club bekendgemaakt. Maandagavond hebben FC Eindhoven en Mitchell van der Gaag een akkoord bereikt.
Profielfoto van
Geschreven door

Van der Gaag kwam als speler uit voor onder meer PSV, FC Utrecht en Sparta. Als trainer was hij actief bij het Portugese Marítimo Funchal waarmee hij Europees voetbal haalde. Vervolgens werd hij bij Belenenses kampioen van de tweede divisie.
Getroffen door een hartaanvalIn 2013 werd Van der Gaag tijdens een wedstrijd getroffen door een hartaanval. Een inwendige defibrillator redde zijn leven. Hij besloot toen zijn functie als trainer neer te leggen en leverde in 2014 zijn contract in.
Pas in 2015 pakte hij, na gezond te zijn verklaard, zijn trainersloopbaan weer op met een kort avontuur op Cyprus bij Ermis Aradippou.
Donderdag presentatieMitchell van der Gaag wordt donderdag gepresenteerd bij FC Eindhoven. Hij is de opvolger van Jean-Paul de Jong, die naar FC Utrecht vertrekt.
FC Eindhoven eindigde het afgelopen als tweede in de Jupiler League. In de nacompetitie sneuvelde de Eindhovense ploeg tegen FC Volendam.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.