Video

'The Room', 's werelds slechtste film, vertoond in Midi-Theater Tilburg

2 juni 2015 om 02:09
nl
In Tilburg draaide maandagavond de aller-aller-allerslechtste film ter wereld. In het Midi-Theater werd eenmalig de Amerikaanse film 'The Room' vertoond. Zo'n honderd filmliefhebbers kwamen erop af.
Geschreven door

Liefhebbers, want de film uit 2003 heeft inmiddels een ongekende cultstatus bereikt door zijn slechtheid. Toen de zaallichten uitgingen en de film begon, werd er dan ook luid geapplaudisseerd.
De film, die op de website IMDB een cijfer 3.5 krijgt, gaat over een vrouw die vreemdgaat met de beste vriend van haar verloofde. "Daaromheen lopen nog verschillende andere verhaallijnen die allemaal nergens toe leiden", weet Bas van Duren, de initiatiefnemer van de filmvertoning.
Alles is slecht'The Room' zou een romantisch drama moeten zijn, maar wordt tegenwoordig meer gezien als komedie. Wat is er dan zo slecht aan de film? "Alles. Het script, het acteerwerk, het camerawerk. Niks klopt", vertelt een bezoekster die de film al meerdere malen gezien heeft.
Dat geldt overigens voor de meeste aanwezigen maandagavond. "Ik heb hem al zes keer gezien, hij is gewoon te bizar slecht dat het leuk is", legt een van de fans uit.
'Eenmansproductie'De film is bijna een eenmansproductie te noemen. De Amerikaan Tommy Wiseau heeft namelijk het script geschreven, de film geregisseerd, geproduceerd en betaald. Bovendien vertolkt hij de rol van de mannelijke hoofdpersoon.
Wie denkt dat hij geen serieuze bedoelingen had met zijn productie heeft het mis. "Hij heeft hem destijds zelfs ingestuurd naar de Academy-awards omdat hij dacht kans te maken", lacht Van Duren.
Nog niet overtuigd van het gebrek aan kwaliteit in de film? Oordeel zelf maar:[YouTube:body:https://youtu.be/aYRydundnt8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.