Echtpaar in Moergestel verdacht van oplichting voor mogelijk miljoenen euro's - Omroep Brabant

Echtpaar in Moergestel verdacht van oplichting voor mogelijk miljoenen euro's

2 juni 2015 om 12:16
nl
De politie heeft dinsdagochtend in Moergestel een 43-jarige man en zijn even oude vrouw aangehouden voor oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Handelsonderneming 'El Toros B.V.' aan de Schoolstraat en het woonhuis van de verdachten in de Voorbrugstraat worden doorzocht. Onder meer flessen drank worden in beslag genomen.
Geschreven door

Volgens de politie zou het echtpaar bedrijven voor grote bedragen hebben gedupeerd door goederen en/of diensten af te nemen en deze niet te betalen.
Miljoenen euro's Ook leverden ze bestelde spullen niet aan bedrijven die daarvoor wel hadden betaald. Het gaat om honderdduizenden of misschien wel miljoenen euro's, denkt de politie.Uit het huis zijn onder meer pallets met witte wijn en rosé gehaald. Verder zijn administratie en voertuigen in beslag genomen.
Bij de politieactie zijn ook medewerkers van de Belastingdienst, FIOD en ambtenaren van de gemeente Oisterwijk aanwezig.  
Bekende van politie en justitieDe 43-jarige man moest op 23 april vorig jaar voor de rechtbank in Breda verschijnen, omdat hij bedrijven voor anderhalf- tot twee miljoen euro zou hebben opgelicht. De zaak werd toen aangehouden, vanwege gezondheidsproblemen van de verdachte. Ook toen zou hij hebben gekocht zonder te betalen en verkocht zonder te leveren. Het ging destijds om van alles, ‘van hogedrukreinigers tot sokken en van bonbons tot cosmetica’, aldus de politie.
Politie en justitie vermoeden dat de verdachte een gewoonte heeft gemaakt van dergelijke praktijken en daarmee veel economische schade aanricht.
Dubieuze faillissementenOp het adres van de handelsonderneming aan de Schoolstraat staan meerdere bedrijven ingeschreven, maar ook uitgeschreven na dubieuze faillissementen.
Volgens de website van de onderneming zou El Toros zich bezighouden met distributie van onder meer energiedranken- en repen.
SchietpartijVolgens buurtbewoners was de man op 3 november 2008 slachtoffer van een schietpartij. Rond halfvier 's ochtend werd er bij de bewoner van de Voorbrugstraat aangebeld. Toen hij de deur open wilde maken, werd er op het huis geschoten. Niemand raakte gewond.
De actie van dinsdag sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.[Tweet:Body:https://twitter.com/KoenWijn/status/605692405405364224]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.