Vriend en vijand in Eindhovense politiek sluiten pact om ijsbaan te redden

2 juni 2015 om 22:53
De gemeente Eindhoven gaat onderzoeken of het ijssportcentrum in de stad gered kan worden. De politieke partijen in de coalitie en enkele oppositiepartijen hebben een pact gesloten. Ze dienden dinsdagavond een motie in waarin ze burgemeester en wethouders oproepen om te onderzoeken wat er te redden valt. Die motie werd aangenomen.
Geschreven door

SP-wethouder Bianca van Kaathoven stelde eerder voor het ijssportcentrum te sluiten. Er zouden te weinig mensen komen en open houden zou te duur zijn. Al direct stuitte de wethouder op een muur van protesterende schaatsliefhebbers. [Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/605807760270172160]Dinsdagavond liet Van Kaathoven weten dat ze graag een expert-panel wil instellen dat nog eens extra naar het openhouden van de ijsbaan te kijken.  
SP zit er mee in de maagDe ijsbaan liet de politiek niet koud. Vooral haar eigen SP zat met de dreigende sluiting in de maag omdat die partij een paar jaar geleden nog hevig streed om de baan open te houden.
Ondertussen trokken ook het bedrijfsleven en de TU/e aan de bel. Eindhoven trekt veel werknemers en studenten uit het buitenland en daarom vinden de bedrijven dat de voorzieningen op en top moeten zijn. Daar hoort een ijsbaan bij. IJssportverenigingen noemden sluiting de doodsteek voor de ijssport.
Bedrijfsleven wil ijssportcentrumHet bedrijfsleven heeft nog geen financiële handreiking gedaan, dus de wethouder heeft haar plan nog niet ingetrokken. Via een motie die wordt gesteund door een meerderheid in gemeenteraad roepen de politici Van Kaathoven op om al die initiatieven uit de stad te bekijken en over drie weken verslag uit te brengen aan de raad.
Omdat er veel twijfel is over de sombere cijfers van de wethouder zal een raadsmeerderheid vanavond ook vragen de rekenkamer een nieuwe berekening te laten maken.[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/605781918559305728]  

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...