Tilburgse choreografe Katja Heitmann mag met eigen voorstelling naar Praag

2 juni 2015 om 16:58
nl
De Tilburgse choreografe Katja Heitmann gaat met één van haar voorstellingen naar de Praque Quadrennial, een belangrijk evenement op het gebied van decor- en kostuumontwerp in Praag. Heitmann liet haar voorstelling 'iNcorporeality' vorig jaar zien in de Emmapassage in Tilburg; de voorstelling werd op onverwachte momenten gedanst tussen het winkelend publiek.
Geschreven door

Bij iNcorporeality bewegen de dansers om iPads die op statieven staan. De voorstelling gaat over de vraag of de werkelijkheid voor steeds meer mensen bestaat uit de beeldschermen van telefoons, computers en tablets.
In een winkelcentrumDe voorstelling van Heitmann werd opzettelijk niet in een theater maar in een winkelcentrum gespeeld. Vandaar dat de choreografe de voorstelling ook graag in Praag laat zien. Het thema van de Quadrennial is dit jaar de openbare ruimte. De Tilburgse choreografe noemt het 'een grote eer' dat ze in Praag op het programma staat.
'iNcorporeality' wordt in Praag gedanst door leerlingen van de Dance Academy in Tilburg. De Tilburgse school is erg geïnteresseerd in voorstellingen die niet op de traditionele podia worden gedanst.
Katja Heitmann is één van de opvallende Brabantse dansers. Voor Theaterfestival De Boulevard komt ze met een nieuwe voorstelling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.