Den Bosch in beroep na verlies van strijd om de Bartenbrug

2 juni 2015 om 17:26
nl
De gemeente Den Bosch gaat in beroep tegen een verloren arbitragezaak over de omstreden Bartenbrug. Den Bosch stelde bouwonderneming BAM verantwoordelijk voor de malaise met de brug, die de gemeente miljoen euro's kostte. De Raad van Arbitrage voor de Bouw zei dat de BAM niet verantwoordelijk is. Volgens de gemeente Den Bosch interpreteert de raad de feiten verkeerd, daarom gaat de gemeente in beroep.
Geschreven door

De brug moet worden afgebouwd en het bijzondere is dat de BAM één van de vijf overgebleven kandidaten is om dat werk uit te voeren. Maandag, toen dat bekend werd, verklaarde de gemeente Den Bosch dat de offerte van BAM aan alle eisen voldoet en dit bedrijf dus gewoon mee kan doen.
Het kan straks dus zo zijn dat de gemeente de bouw van de Bartenbrug gunt aan een bedrijf waartegen diezelfde gemeente nog een zaak voert.
De Bartenbrug werd in 1935 over de Aa gebouwd als verbinding tussen nieuwe wijken en de binnenstad. Tien jaar geleden werd een wedstrijd uitgeschreven omdat de brug aan vervanging toe was.
Brug kost wethouder de kopEen paar jaar geleden begon het opknappen van de brug. Dat werd een drama; telkens bleek het duurder en duurder te worden. Ook bleef de brug zo lang dicht dat winkeliers in de Hinthamereinde veel verlies leden en de gemeente tonnen schadevergoeding moest betalen.
De hele affaire kostte in 2013 GroenLinks-wethouder Ruud Schouten de kop. Wethouder Geert Snijders kreeg de opdracht schoon schip te maken. Eén van de eerste dingen die hij kon meedelen, was dat de brug nog eens acht ton duurder zou worden. Om te voorkomen dat het verkeer nog langer zou moeten omrijden, kwam er een noodbrug.
Alles bij elkaar kostte de hele zaak de gemeente Den Bosch zes miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.